Producten/Soort montage/Plafond panelen

Montage van een infrarood paneel aan het plafond

Het installeren van infrarood panelen aan het plafond is niet moeilijker dan andere andere soorten van montage. Of je nu kiest voor een infrarood paneel voor een standaard plafond of een systeemplafond, met wat handigheid en de juiste instructies is het de klus snel geklaard. Hieronder lees je stap voor stap hoe je dit het beste aanpakt en waar je rekening mee moet houden. Altijd volgens de kwaliteit en service die je van Infraroodpaneel.nl mag verwachten.

Infraroodpaneel plafond montage
Infraroodpaneel plafond montage

Filters

 • Product categorie

 • Vermogen

 • Afwerking

 • Merk

 • Beugels

 • Montage

 • Regeling

 • Ruimte

 • Breedte

 • Lengte

Het installatieproces van het IR paneel aan je plafond

De installatie van een infrarood paneel systeemplafond vereist een zorgvuldige aanpak. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

 1. Voorbereiding: Zorg ervoor dat je alle benodigde materialen bij de hand hebt voordat je begint. Dit omvat het infraroodpaneel, de montagebeugels, schroeven, een boormachine, een schroevendraaier en een waterpas.
 2. Boor de gaten: Markeer de plekken op het plafond waar de schroeven moeten komen. Boor de gaten en plaats de pluggen.
 3. Monteer de beugels: Schroef de montagebeugels aan het plafond. Gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat ze recht zijn.
 4. Hang het paneel op: Plaats het infrarood paneel in de beugels en zorg ervoor dat het stevig vastzit.
 5. Elektrische aansluiting: Sluit het paneel aan op het stroomnet. Dit kan rechtstreeks of via een stopcontact. Het is aan te raden om een elektricien in te schakelen voor de elektrische aansluiting, vooral als er bedrading moet worden aangelegd of aangepast.
 6. Test het paneel: Zet het paneel aan om te zorgen dat het goed werkt en dat er geen problemen zijn met de installatie.

Als je tegen problemen aanloopt bij het infrarood paneel aan je plafond monteren, dan staan we klaar om je te helpen. Vul het offerteformulier in voor persoonlijk advies.

Waarom kies je voor infrarood plafondverwarming?

Het grote voordeel van een infrarood verwarmingspaneel aan het plafond is de gelijkmatige verspreiding van warmte in de ruimte. Door het paneel aan het plafond te bevestigen, kun je optimaal profiteren van de warmtestraling. Dit is met name ideaal voor ruimtes waar de muren al vol hangen of kasten tegen de muur staan. Overweeg daarom zeker een infrarood paneel voor je plafond te kopen.

Een infraroodpaneel voor je plafond kopen bij infraroodpaneel.nl

Bij infraroodpaneel.nl beschikken we over een groot assortiment warmtepanelen voor het plafond. Met infrarood plafondverwarming investeer je in de toekomst. Het is een duurzame keuze die bijdraagt aan een lagere energierekening en een comfortabele leefomgeving. Een IR paneel voor het plafond is een slimme keuze voor nu en voor de toekomst.

Infrarood paneel voor een systeemplafond: de ultieme verwarming

Als je beschikt over een systeemplafond, is het goed om te weten dat er specifieke infrarood paneel systeemplafond opties beschikbaar zijn. Deze panelen zijn op maat gemaakt om in de standaard tegels van systeemplafonds te passen. Dit zorgt voor een naadloze integratie en maakt het mogelijk om je kantoor of andere zakelijke ruimte efficiënt en stijlvol te verwarmen.

Onderhoud en lange termijn voordelen

Het onderhoud van een infrarood verwarmingspaneel voor het plafond is minimaal, wat bijdraagt aan het gemak en de lage operationele kosten. Regelmatig schoonmaken en controleren van de aansluitingen zorgen voor een langdurige efficiënte werking van je infrarood verwarmingspaneel voor het plafond.

Aanvullende resources voor de infrarood plafondverwarming:

Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over de installatie? 

 • Neem een kijkje in onze kennisbank voor uitgebreide informatie en instructievideo’s. 
 • Klaar om jouw perfecte infrarood paneel plafond aan te schaffen? Ga direct naar onze webshop
 • Heb je toch nog vragen of behoefte aan persoonlijk advies? Via ons offerteformulier staan we voor je klaar!

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.