Welltherm metaal zand structuur infrarood panelen
Producten/Ruimte/Badkamer/Welltherm metaal zand structuur

Welltherm metaal zand structuur

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 845,00Incl BTW698,35Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 60 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Zand structuur

Omschrijving

Welltherm metaal zandstructuur panelen hebben een frameless design van gecoat staal. Dit geeft ze een moderne uitstraling. Daarnaast is de prijs-kwaliteitverhouding erg goed. Met deze panelen warm je jouw kamers in korte tijd op. Bovendien doen ze dat ook nog op een aangename en energiezuinige manier. Dat is winst op meerdere fronten!

Omdat de Welltherm metaal zandstructuur panelen zijn voorzien van universele ophangbeugels, kun je ze zowel horizontaal als verticaal, aan de muur of aan het plafond ophangen. Met het ophangsysteem en een paar schroeven doe je dat eenvoudig en snel. De zandstructuur afwerking maakt deze infraroodpanelen voor vrijwel ieder interieur geschikt. Gebruik ze thuis of op kantoor en profiteer van de voordelen van infraroodverwarming.

Voor optimaal rendment raden we altijd aan om bij het paneel een thermostaat te gebruiken. Wij hebben de keuze uit diverse soorten, hiermee bedien je de panelen eenvoudig en gericht. Kies jij voor een gewenste kamertemperatuur? Dan zorgt een thermostaat ervoor dat de temperatuur behouden blijft. Dat is nog eens comfortabel en energiezuinig.

Deze verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Hierdoor is het mogelijk om per kamer het meest geschikte panelen te kiezen. Benieuwd welk vermogen en hoeveel panelen je nodig hebt? Je berekent het eenvoudig met onze vermogenscalculator.

Wil jij een badkamer verwarmen? Ook daarvoor zijn deze panelen geschikt. Ze hebben een IP44 waarde wat ze geschikt maakt voor gebruik in de badkamer.

De metalen Welltherm zandstructuur serie van Welltherm beschikt over een slagvaste en krasbestendige poedercoating. Hierdoor gaan ze jarenlang mee. Houd je van een tijdloze stijl? Door de dikte van slechts 1,7 centimeter passen de panelen daar altijd goed bij!

Met het unieke Welltherm verwarmingselement wordt de opgenomen elektriciteit maximaal omgezet in warmtestraling. Concreet leveren deze infraroodpanelen hierdoor 30% meer rendement op dan goedkope panelen.

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Welltherm metaal zand structuur verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Welltherm metaal zand structuur verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Afhankelijk van de eigenschappen en afmetingen van de ruimte kun je met behulp van de infrarood vermogen calculator het benodigde vermogen inschatten. Het kan in grote ruimtes noodzakelijk zijn om meerdere infrarood verwarmingspanelen in één ruimte geplaatst moeten worden om voldoende vermogen te verkrijgen.

Met de meegeleverde montagebeugels kun je het infrarood paneel gemakkelijk zowel horizontaal als verticaal aan de wand of plafond monteren. Ook is het mogelijk om het infraroodpaneel in te bouwen in het plafond met een inbouwframe dat afzonderlijk leverbaar is. Met een optionele set voetsteunen is dit infraroodpaneel (enkel horizontaal) ook mobiel in te zetten.


Eigenschappen

Merk Welltherm
Materiaal Metaal
Afwerking Korrelig Zandstructuur
Kleur Zandkleur
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Woonruimte, Badkamer (zone 3), keuken
Paneel temperatuur 120 graden
Temperatuur achterkant 50 – 55 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Plafond – Wand – Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 60 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.