Alkari metaal wit infrarood basic straling warmte panelen
Producten/Ruimte/Badkamer/Alkari metaal wit

Alkari metaal wit

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 209,00Incl BTW172,73Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 24 maanden fabrieksgarantie
  • Comfortabele warmte tegen de laagste aanschafprijs
  • Voor wand en plafond

Omschrijving

Hoewel Alkari metaal witte infrarood panelen bekendstaan als een instapmodellen, zie je dat er niet bepaald vanaf. Zo hebben ze een frameless metalen design. Frameless betekent dat ze geen framerand hebben, wat de strakke uitstraling ten goede komt. Alkari metalen infraroodpanelen zijn een combinatie van eenvoud, brede toepasbaarheid en betaalbaarheid.

Wat ook belangrijk is, is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende afmetingen en vermogens. Of je ze nu gaat gebruiken voor je slaap-, woon- of werkkamer, voor elke ruimte is er een geschikt paneel. Weet je niet welk vermogen je moet kiezen voor de maatvoering van jouw kamer? Maak dan gratis gebruik van onze vermogenscalculator. Daarmee maak je een betrouwbare inschatting welke en hoeveel panelen je nodig hebt om jouw kamer comfortabel te verwarmen. Hoe dan ook Alkari metalen infraroodpanelen hebben allemaal een onverslaanbaar scherpe prijs en prima kwaliteit!

De Alkari metaal wit panelen hebben een universeel ophangsysteem. Hiermee hang je ze snel een makkelijk op de gewenste plek. Kies je voor plaatsing aan de muur of op het plafond? En horizontaal of verticaal? Met het simpele ophangsysteem heb je ze in no time hangen. Wil je ze dit paneel volledig in een systeemplafond integreren? Bekijk dan het paneel van 59,2 x 59,2 cm. Die heeft precies de afmeting van een plafondplaat. Zo simpel was zuinig verwarmen in een kantoor nog nooit!

Een belangrijke tip om de panelen optimaal te gebruiken, is om er een thermostaat bij aan te schaffen. Wat dit je oplevert? Een zuinig gebruik van energie en optimaal comfort. Met een thermostaat stel je de temperatuur volledig naar wens in. Wanneer de temperatuur is behaald schakelen de panelen automatisch uit. Is de temperatuur te laag? Dan schakelen ze juist automatisch aan. Dat bedoelen we met optimaal wooncomfort en zuinigheid!

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Alkari-metaal-wit verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Alkari-metaal-wit infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Afhankelijk van de eigenschappen en ametingen van de ruimte kun je met behulp van de infrarood vermogencalculator het benodigde vermogen inschatten. Het kan in grote ruimtes noodzakelijk zijn om meerdere infrarood verwarmingspanelen in één ruimte geplaatst moeten worden om voldoende vermogen te verkrijgen.

Met de meegeleverde montagebeugels kun je het infrarood paneel gemakkelijk zowel horizontaal als verticaal aan de wand of plafond monteren. Ook is het mogelijk om het infraroodpaneel in te bouwen in het plafond met een inbouwframe dat afzonderlijk leverbaar is. Met een optionele set voetsteunen is dit infraroodpaneel (enkel horizontaal) ook mobiel in te zetten.

Met Alkari handdoekbeugels maakt u van een infrarood paneel een handdoekdroger.
De handdoekbeugels zijn geschikt voor
Alkari metaal 600/800/1000
Alkari metaal ITC 800/1000
Alkari vericale hybride 900/1200
De handdoek beugels zijn per 2 verpakt.


Eigenschappen

Merk Alkari
Materiaal Metaal
Afwerking Gladde poedercoat
Kleur RAL 9003
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Woonruimte, Badkamer (zone 3), werkplek, berging
Paneel temperatuur 115 graden
Temperatuur achterkant 55 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Plafond – Wand – Systeemplafond – Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 24 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd nee
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.