Welltherm spiegel
Producten/Ruimte/Badkamer/Welltherm spiegel

Welltherm spiegel

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 969,00Incl BTW800,83Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 60 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Voor wand en plafond

Omschrijving

Onze Welltherm spiegelpanelen hebben een frameless design. Dat betekent dat ze geen framerand hebben, wat voor een strakke uitstraling zorgt. Daarnaast zijn ze voorzien van ESG-H veiligheidsglas met een spiegeloppervlak.

De spiegelpanelen zijn geschikt voor gebruik in een badkamer, de hal of op jouw slaapkamer. Het zijn mooie en multifunctionele vervangers van je bestaande spiegels. Zo gaan ze niet alleen volledig op in je interieur, maar verwarmen ze je woonruimtes met comfortabele infraroodwarmte.

Bij de verwarming zorgen deze panelen ervoor dat de objecten in de badkamer effectief worden verwarmd. Bijkomend voordeel is dat vocht en schimmels zo geen kans krijgen. Dat levert je een gezond binnenklimaat op. Een ander voordeel van deze spiegelpanelen, is dat de spiegels niet beslaan als de panelen aanstaan. Je begrijpt dat ze hierdoor ideaal zijn voor op de badkamer.

Wil je deze infraroodpanelen optimaal gebruiken? Dan adviseren we om ze aan te sturen met een thermostaat. Hiermee stel je eenvoudig je gewenste temperatuur in. Kies je bijvoorbeeld voor 20 graden? Dan gaan de panelen automatisch aan wanneer de temperatuur onder de 20 komt. Daarna gaan ze juist automatisch uit zodra de temperatuur hoger dan 20 wordt. Dat is nog een luxe! Zo verspil je nooit onnodig energie een gebruik je alleen de stroom die nodig is voor de gewenste temperatuur. Dat ga je terugzien op je energierekening!

Deze verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Ben je benieuwd welke variant je voor jouw kamer nodig hebt? Maak dan gebruik van onze vermogenscalculator. Hiermee bereken je eenvoudig hoeveel vermogen je minimaal nodig hebt voor een bepaalde kamer. Zo weet je precies welke panelen je nodig hebt.

Aangezien verwarmde spiegelpanelen niet beslaan, worden ze vaak in de badkamer of wellness ruimte geplaatst. Met de bijgeleverde beugels kies je naar wens voor horizontale of verticale montage. Voor plaatsing aan het plafond maak je gebruik van glasklemmetjes.

De Welltherm spiegelpanelen zijn gemaakt met ESG-H veiligheidsglas. Dit glas staat bekend als robuust, stevig en zeer veilig. De panelen hebben een dikte van slechts 2,2 cm. Hierdoor gaan ze uitstekend op in je interieur en valt het niet op dat ze een spiegel en verwarming in één zijn.

 

Spiegelpanelen van andere merken halen hooguit een oppervlaktetemperatuur van 95 graden. Deze Welltherm spiegelpanelen verwarmen op 110 tot 120 graden. Dat levert je een hoog rendement op. Sterker nog, dankzij de unieke opbouw van de panelen wordt de verbruikte energie maximaal omgezet in infraroodwarmte. De rendementsstijging van 30% die dit oplevert, zorgt op de lange termijn voor een aantoonbare energiebesparing.

Bovendien hebben de panelen ESHC® (Entire Surface Heat Conductor) technologie. Dit betekent dat het paneeloppervlak maximaal infraroodwarmte uitstraalt.

Wij willen je er wel op wijzen dat spiegelpanelen behoorlijk lastig zijn te transporteren. Daarom brengen we hiervoor extra verzendkosten in rekening. Wil je ze liever afhalen? Je bent van harte welkom om bij ons langs te komen.

Heb je veel keramisch tegelwerk in je badkamer? Neem dan contact met ons op en we helpen je graag.

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Welltherm spiegel infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Welltherm spiegel infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Afhankelijk van de eigenschappen en ametingen van de ruimte kun je met behulp van de infrarood vermogencalculator het benodigde vermogen inschatten. Het kan in grote ruimtes noodzakelijk zijn om meerdere infrarood verwarmingspanelen in één ruimte geplaatst moeten worden om voldoende vermogen te verkrijgen.

Met de meegeleverde montagebeugels kun je het infrarood paneel gemakkelijk zowel horizontaal als verticaal aan de wand of plafond monteren. Ook is het mogelijk om het infraroodpaneel in te bouwen in het plafond met een inbouwframe dat afzonderlijk leverbaar is. Met een optionele set voetsteunen is dit infraroodpaneel (enkel horizontaal) ook mobiel in te zetten.


Eigenschappen

Merk Welltherm
Materiaal Glas
Afwerking Spiegel
Kleur Spiegel
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Woonruimte, Badkamer (zone 3), werkplek, berging
Paneel temperatuur 120 graden
Temperatuur achterkant 50 – 55 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Plafond – Wand –Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 60 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.