Ecaros spiegel
Producten/Ruimte/Badkamer/Ecaros spiegel

Ecaros spiegel

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 718,99Incl BTW594,21Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 36 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Voor wand plafond

Omschrijving

Omschrijving

De Ecaros infraroodpanelen hebben een frameless design. Samen met het spiegeloppervlak zorgt dit ervoor dat je panelen volledig in je interieur opgaan. Op die manier vervang je al je spiegels moeiteloos voor infrarood spiegelpanelen. Dat is nog eens efficiënt!

Door de infraroodstralen worden je muren en plafonds mee verwarmd, hierdoor is de kans op vocht- en/of schimmelvorming veel kleiner dan bij traditionele luchtverwarming. Dat maakt deze verwarming comfortabel en gezond. Niets zo vervelend als een beslagen spiegel, toch! Bijkomend voordeel is dat deze spiegel infraroodpanelen niet beslaan wanneer ze aanstaan. Dat maakt ze uitermate geschikt voor gebruik in de badkamer.

Voor optimaal gebruik adviseren we om de panelen aan te sturen met een thermostaat. Waarom is een thermostaat slim? Met een thermostaat stel je eenvoudig de gewenste temperatuur in, wat je wooncomfort verbetert. Daarnaast voorkom je met een thermostaat onnodig energieverbruik. Zodra de gewenste ruimte temperatuur is bereikt, gaat je infraroodpaneel automatisch weer uit. Daalt de temperatuur? Dan schakelen ze automatisch weer aan. Wat een luxe!

De spiegelpanelen van Ecaros zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Hiermee kies je per binnenruimte voor één of meerdere geschikte panelen. Weet je niet welk vermogen je nodig hebt? Maak dan gebruik van de vermogenscalculator. Deze geeft aan welke en hoeveel infraroodpanelen je nodig hebt voor jouw kamer.

Spiegelpanelen zijn de ideale oplossing voor je badkamer, maar ook geweldig als stijlelement in je woonkamer. Je monteert ze zowel horizontaal als verticaal eenvoudig aan de muur met de bijgeleverde beugels. Wil je ze aan het plafond hangen? Gebruik dan de meegeleverde glasklemmen voor optimale veiligheid.

Deze panelen beschikken over ESG-H zekerheidsglas met een dikte van 5 millimeter. Dat glas is extra sterk, wat de kans op breuken verkleint. Wanneer er in een uitzonderlijk geval toch een breuk plaatsvindt, breekt het glas in stompe splinters. Het maakt de Ecaros spiegel tot een compleet product: uitstekende verwarming, zuinig en veilig!

Spiegelpanelen zijn lastig te transporteren, waardoor we extra verzendkosten in rekening brengen. Uiteraard is het ook mogelijk om je bestelling af te halen.

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Ecaros Standard infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Ecaros Standard infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Afhankelijk van de eigenschappen en ametingen van de ruimte kun je met behulp van de infrarood vermogencalculator het benodigde vermogen inschatten. Het kan in grote ruimtes noodzakelijk zijn om meerdere infrarood verwarmingspanelen in één ruimte geplaatst moeten worden om voldoende vermogen te verkrijgen.

Met de meegeleverde montagebeugels kun je het infrarood paneel gemakkelijk zowel horizontaal als verticaal aan de wand of plafond monteren. Ook is het mogelijk om het infraroodpaneel in te bouwen in het plafond met een inbouwframe dat afzonderlijk leverbaar is. Met een optionele set voetsteunen is dit infraroodpaneel (enkel horizontaal) ook mobiel in te zetten.


Eigenschappen

Merk Ecaros
Materiaal Glas
Afwerking Spiegelglas
Kleur Spiegel
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Woonruimte, Badkamer (zone 3)
Paneel temperatuur 115 graden
Temperatuur achterkant 50 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Plafond – Wand – Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 36  maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd Ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.