Welltherm ECO line metaal wit infrarood paneel
Producten/Ruimte/Badkamer/Welltherm Ecoline metaal wit

Welltherm Ecoline metaal wit

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 499,00Incl BTW412,40Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 60 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Voor wand en plafond

Omschrijving

Een Welltherm Ecoline metaal wit infraroodpaneel heeft een frameless design van gecoat staal in de kleur RAL 9003. Deze kleur, ook wel bekend als signaalwit, geeft het paneel een strakke, nette uitstraling.

 

En de prijs-kwaliteitverhouding?

Die is bij dit product echt top. Je betaalt een relatief klein bedrag voor de zeer hoogwaardige techniek die Welltherm voor dit product heeft gebruikt.

 

Deze infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in diverse vermogens en afmetingen. Zo kun je het ideale model kiezen dat past bij jouw woonkamer, slaapkamer of kantoorruimte. Welke model je ook kiest, stuk voor stuk verwarmen ze je op een aangename en zuinige manier.

 

Benieuwd welk model Welltherm Ecoline metaal wit je voor jouw ruimte nodig hebt? Je berekent het eenvoudig met onze vermogens calculator.

 

De Welltherm Ecoline metalen panelen worden geleverd met een universeel ophangsysteem.

Hiermee heb je de keuze om ze horizontaal of verticaal aan de muur of aan het plafond op te hangen. Dat maakt deze panelen voor bijna iedere ruimte tot 3 meter hoog geschikt.

 

Bovendien verwarm je met deze panelen ook eenvoudig specifieke plekken in huis of op kantoor zoals; bij de eettafel of zithoek.

Door het strakke design zijn ze voor vrijwel ieder interieur een mooie toevoeging.

 

Om deze verwarmingspanelen optimaal te gebruiken kies je voor bediening met een thermostaat. Hiermee stel je de temperatuur eenvoudig naar wens in. Dat is niet alleen extra comfotabel, maar maakt de verwarming ook een extra energiezuinig.

Voeg bij je bestelling in de webshop dus een thermostaat en eventueel een ontvanger toe die voldoet aan jouw wensen.

 

Welltherm Ecoline metaal witte infraroodpaneel zijn ook geschikt voor gebruikt in de badkamer. Dat komt door de IP44-waarde (waterbestendigheid) waarover het beschikt.

 

Heb je een systeemplafond?

Kies dan voor het Welltherm Ecoline metaal wit Ecoline 330 Watt paneel. Deze past eenvoudig in een systeemplafond. Door het glad witte ontwerp past het bovendien uitstekend in vrijwel elk kantoor.

 

De Ecoline serie van Welltherm staat bekend als een allround infraroodpaneel dat perfect geschikt is voor moderne en strakke interieurs. Maar ook in een klassiek ontwerp valt het paneel weg tegen je witte plafond.

 

Het paneel beschikt over een slagvaste en krasbestendige poedercoating, hierdoor gaat het, ondanks een dikte van slechts 1,7 cm, jarenlang mee.

Daarnaast is het mogelijk om het Welltherm Ecoline metaal wit  paneel te voorzien van een frame met LED-verlichting. Dat is niet alleen een mooie toevoeging om te zien, maar maakt het paneel ook multifunctioneel.

 

Het rendement van deze infraroodpanelen ligt 30% hoger dan reguliere warmtepanelen.

 

Wil je nog meer besparen?

Overweeg dan om de Welltherm Ecoline metaal wit panelen in te zetten als bijverwarming. Hiermee verwarm je alleen op de plek waar je zit zodat de rest van de ruimte minder verwarmd hoeft te worden.

Dat is nog eens slim energie besparen!

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Welltherm Ecoline metaal verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Welltherm Ecoline metaal Standard infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Afhankelijk van de eigenschappen en ametingen van de ruimte kun je met behulp van de infrarood vermogencalculator het benodigde vermogen inschatten. Het kan in grote ruimtes noodzakelijk zijn om meerdere infrarood verwarmingspanelen in één ruimte geplaatst moeten worden om voldoende vermogen te verkrijgen.

Met de meegeleverde montagebeugels kun je het infrarood paneel gemakkelijk zowel horizontaal als verticaal aan de wand of plafond monteren. Ook is het mogelijk om het infraroodpaneel in te bouwen in het plafond met een inbouwframe dat afzonderlijk leverbaar is. Met een optionele set voetsteunen is dit infraroodpaneel (enkel horizontaal) ook mobiel in te zetten.

Welltherm maakt het mogelijk door met diverse accessoires uw paneel helemaal af te laten stemmen op jouw interieur. Zo kun je bijvoorbeeld het infraroodpaneel voorzien van LED strips of een bedrukking.


Eigenschappen

Merk Welltherm
Materiaal Metaal
Afwerking Gladde poedercoat
Kleur RAL 9003
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Woonruimte, Badkamer (zone 3), werkplek, berging
Paneel temperatuur 120 graden
Temperatuur achterkant 50 – 55 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Plafond – Wand – Systeemplafond – Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 60 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Onze infraroodpanelen kunnen ook worden gebruikt in een slecht geïsoleerd huis! Eigenlijk werken infraroodpanelen in een slecht geïsoleerd huis zelfs beter dan een centrale verwarming met wandradiatoren. Zeker in vergelijking met een warmtepomp geven infraroodpanelen een beter comfort in een slecht geïsoleerde kamer. Voor het gebruik van infraroodpanelen hoeft jouw woning dus niet te worden geïsoleerd. Dat komt omdat de stralingswarmte die infraroodpanelen maken niet de lucht verwarmen, maar de objecten in de kamer. Dat zorgt voor een comfortabel warmtegevoel omdat de warmte niet wordt verstoord door tocht en ventilatieverlies. Uiteraard is het natuurlijk altijd een goed idee om je huis goed te isoleren. Een huis met betere isolatie heeft minder warmteverlies en daardoor een lager energieverbruik.

Met onze infraroodpanelen kan je tot wel 50% besparen t.o.v een centrale verwarming op aardgas! Gemiddeld zien wij overigens een daling van de stookkosten van ongeveer 30%. Dat komt omdat infraroodpanelen jouw de mogelijkheid geven om iedere kamer apart te verwarmen en op temperatuur te sturen. Zo verwarm je alleen de kamers die je gebruikt en verspild je geen energie in de kamers die op dat moment helemaal geen verwarming nodig hebben.

Jazeker infraroodpanelen zijn voor 100 % duurzaam als je gebruikmaakt  van groene stroom afkomstig van bijvoorbeeld zonnepanelen. Die groene energie hoeft niet van je eigen zonnepanelen afkomstig te zijn. Je kunt daarvoor natuurlijk ook groene stroom kopen van het energiebedrijf. Omdat er dan geen sprake is van CO2 uitstoot is jouw systeem 100% duurzaam en draag jij bij aan een beter klimaat. Zo gaat comfortabel verwarmen en een bijdrage leveren aan een betere wereld eenvoudig hand in hand!

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Infraroodpanelen kunnen zowel als hoofdverwarming en als bijverwarming worden gebruikt. Zo kies jij zelf of je het hele huis, of slechts een aantal kamers energiezuinig wil gaan verwarmen. Een combinatie van infraroodpanelen en andere verwarming is vaak ook een slimme oplossing om tot de beste besparing te komen. Met onze infraroodpanelen kun je jouw bestaande verwarming volledig vervangen. Ook kan je ervoor kiezen om de bestaande verwarming in bepaalde kamers aan te vullen met infraroodpanelen. Zo verwarm je nog sneller en kun je gemakkelijk warmtecomfort behalen op een manier die past bij jouw wensen.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.