Welltherm metaal grafiet infraroodverwarming paneel
Producten/Ruimte/Badkamer/Welltherm metaal grafiet

Welltherm metaal grafiet

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 799,00Incl BTW660,33Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 60 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Voor wand en plafond

Omschrijving

De infraroodpanelen van Welltherm hebben een dual-zone verwarmingssysteem. Beide zones hebben een ander vermogen. Zo heeft de bovenste zone een hogervermogen, wat leidt tot een oppervlaktetemperatuur tot wel 120 graden. Je begrijpt dat je je badkamer hiermee snel verwarmt. De maximale oppervlaktetemperatuur van de onderste zone is 70 graden. Dat is de ideale temperatuur om je handdoeken heerlijk warm en droog te maken. Kun je je het geniet moment al voorstellen als je uit de douche stapt? 

De panelen zijn gepoedercoat in de kleur RAL 7016. Deze kleur, ook wel bekend als antracietgrijs, zorgt voor een elegante en moderne uitstraling. Daarnaast hebben de panelen twee beugelpunten. Om je handdoeken te drogen, heb je alleen nog beugels nodig om aan de punten te bevestigen. Deze zijn los verkrijgbaar bij in de webshop. Tijdens de installatie plaats je het gewenste aantal beugels eenvoudig aan het paneel.  

Hoewel onze infrarood panelen al behoorlijk zuinig zijn, raden we altijd aan om het zelfs nog beter te doen. Daarom adviseren wij om de panelen aan te sturen met een thermostaat. Hiermee bestuur je ze eenvoudig op afstand, wat zorgt voor meer comfort en efficientie. Met een thermostaat stel je namelijk volledig naar wens een kamertemperatuur in. Vervolgens zorgen de panelen er automatisch voor dat deze temperatuur bereikt wordt en/of behouden blijft. Zolang het in de ruimte kouder is, blijven de panelen warmte afgeven. Is je gewenste temperatuur bereikt of is het warmer in je badkamer? Dan gaan de panelen automatisch uit. Op die manier geniet je altijd van je ideale badkamertemperatuur. Bovendien werken de panelen ook nog een stuk zuiniger met de aansturing van een thermostaat. Je verbruikt dan namelijk alleen de energie die je écht nodig hebt voor je gekozen temperatuur. 

Welltherm verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Weet je niet precies wat je nodig hebt voor je badkamer? Maak dan gebruik van onze vermogenscalculator. Hiermee bepaal je gemakkelijk zelf hoeveel vermogen ideaal is voor jouw badkamer. In grote ruimtes moeten vaak meerdere panelen worden geplaatst om het vermogen te dekken.  

Naast poedercoating in RAL 7016 (antracietgrijs) hebben wij deze serie ook beschikbaar in RAL 9003 (signaalwit). Bovendien is er ook een variant met zandtextuur beschikbaar. We raden aan om je kleur- en/of textuurkeuze af te stemmen op je huidige badkamerinterieur. 

Zoals gezegd zitten de handdoekbeugels niet standaard bij de panelen inbegrepen. Je moet ze er dus apart bij bestellen. Je hebt daarbij de keuze tussen zes verschillende soorten, waarvan twee verschillende materialen en drie soorten maten.  

Montagebeugels zijn wel standaard inbegrepen. Hiermee monteer je de panelen aan de muur. Montage aan het plafond is bij deze serie niet mogelijk. 

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Welltherm metaal grafiet infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Welltherm metaal grafiet infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Afhankelijk van de eigenschappen en ametingen van de ruimte kun je met behulp van de infrarood vermogencalculator het benodigde vermogen inschatten. Het kan in grote ruimtes noodzakelijk zijn om meerdere infrarood verwarmingspanelen in één ruimte geplaatst moeten worden om voldoende vermogen te verkrijgen.

Met de meegeleverde montagebeugels kun je het infrarood paneel gemakkelijk zowel horizontaal als verticaal aan de wand of plafond monteren. Ook is het mogelijk om het infraroodpaneel in te bouwen in het plafond met een inbouwframe dat afzonderlijk leverbaar is. Met een optionele set voetsteunen is dit infraroodpaneel (enkel horizontaal) ook mobiel in te zetten.


Eigenschappen

Merk Welltherm
Materiaal Metaal
Afwerking Gladde poedercoat
Kleur Grafiet – Metallic
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Woonruimte, Badkamer (zone 3), werkplek, berging
Paneel temperatuur 115 graden
Temperatuur achterkant 55 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Plafond – Wand – Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 60 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Met onze infraroodpanelen kan je tot wel 50% besparen t.o.v een centrale verwarming op aardgas! Gemiddeld zien wij overigens een daling van de stookkosten van ongeveer 30%. Dat komt omdat infraroodpanelen jouw de mogelijkheid geven om iedere kamer apart te verwarmen en op temperatuur te sturen. Zo verwarm je alleen de kamers die je gebruikt en verspild je geen energie in de kamers die op dat moment helemaal geen verwarming nodig hebben.

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Sommige verbruikskostenvergelijkingen geven aan dat verwarming met elektriciteit door de hogere prijs per kWh duurder lijkt te zijn in vergelijking met verwarming op gas. Met de gestegen gaskosten van de afgelopen jaren is dat echter achterhaald. Wanneer je daarbij de investeringskosten en onderhoudskosten mee neemt in een totaalberekening, bieden infraroodpanelen flinke financiële voordelen met name in woningen met een lage warmtevraag.
Wanneer in oude gebouwen een verwarmingssysteem op gas wordt vervangen, leidt het gebruik van infraroodpanelen in de meeste gevallen tot een lager energieverbruik. Dat komt mede doordat infraroodpanelen gericht te regelen zijn. Wij adviseren je daarom altijd om de totale kosten (investering, verbruik en operationele kosten) voor verwarmingssystemen te vergelijken, voordat je een definitieve keuze maakt voor jouw project.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.