Welltherm glas kristal wit infraroodverwarming badkamer
Producten/Ruimte/Badkamer/Welltherm glas handdoek droger kristal wit

Welltherm glas handdoek droger kristal wit

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 1.169,01Incl BTW966,12Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 60 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Dual-Zone 120 °C / 70°C

Omschrijving

Deze infraroodpanelen van Welltherm hebben een dual-zone verwarmingssysteem. Dat betekent dat ze uit twee zones van twee verschillende vermogens bestaan. De bovenste zone heeft een hoger vermogen en temperatuur en is specifiek bedoeld voor het verwarmen van je badkamer. De onderste zone beschikt over een speciale droogfunctie en is specifiek bedoeld voor het drogen van je handdoeken. Dat is de ideale temperatuur om je handdoeken snel droog en warm te krijgen. 

Om je handdoeken op snelle en hygiënische wijze te drogen, heb je beugels nodig om ze aan op te hangen. Daarom hebben de panelen twee beugelpunten. De beugels zelf zijn niet standaard bij je bestelling inbegrepen, maar wel los bij ons verkrijgbaar. Voor een compleet product moet je deze er dus nog bij kopen. Handdoekbeugels zijn verkrijgbaar in zes verschillende soorten, waarvan twee materialen en drie formaten. Ook heb je de mogelijkheid om er één of twee te plaatsen en ze naar eigen wens in te delen op de panelen.  

Wil je je panelen optimaal gebruiken? Dan adviseren we om ze aan te sturen met een thermostaat. Dat levert je een belangrijk voordeel op in comfort en energie gebruik. Met een thermostaat kies je namelijk eenvoudig een temperatuur naar wens. Vervolgens zorgen de panelen er automatisch voor dat deze temperatuur behouden blijft. Ze gaan dan, afhankelijk van de badkamertemperatuur, automatisch aan of juist uit. Zo geniet je altijd van een constante, aangename temperatuur op je badkamer. En weet je wat het nog mooier maakt? De panelen werken op deze manier ook nog het meest energiezuinig. Je verbruikt dan namelijk nooit méér energie dan je nodig hebt voor jouw gekozen kamertemperatuur. 

Aangezien iedere badkamer anders is, heeft iedere badkamer een ander verwarmingsvermogen nodig. Gelukkig zijn de infraroodpanelen beschikbaar in verschillende maten en vermogens. Door met één of meerdere panelen een passend vermogen te creëren, zorg je voor een efficiënte verwarming. Heb je te weinig vermogen? Dan loop je het risico dat de panelen harder moeten werken dan ze eigenlijk voor gemaakt zijn. Heb je juist te veel vermogen in je badkamer? Grote kans dan één of meerdere panelen dan ongebruikt blijven. Hoe je het benodigde vermogen bepaalt? Daarvoor hebben we de vermogenscalculator gemaakt. Je maakt hiermee een schatting van welke en hoeveel panelen je nodig hebt voor een optimale verwarming.  

Deze verwarmingspanelen worden geleverd in de kleur kristalwit. Dezelfde panelen zij ook verkrijgbaar in het satijnwit en als spiegel. Kijk daarvoor verder in onze webshop. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een stijlvolle uitstraling. De panelen zijn slechts 2,2 centimeter dik, waardoor ze aan vrijwel elk interieur een passende toevoeging zijn. Ook wanneer ze uitstaan!  

De infraroodpanelen zijn gemaakt van ESG-H veiligheidsglas. Dit glas staat bekend om de sterke, robuuste en zeer veilige eigenschappen. Montage van de panelen is alleen mogelijk aan de muur. Hiervoor maak je gebruik van de bijgeleverde beugel

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Welltherm glas handdoek droger kristal wit infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Welltherm glas handdoek droger kristal wit infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Afhankelijk van de eigenschappen en afmetingen van de ruimte kun je met behulp van de infrarood vermogen calculator het benodigde vermogen inschatten. Het kan in grote ruimtes noodzakelijk zijn om meerdere infrarood verwarmingspanelen in één ruimte geplaatst moeten worden om voldoende vermogen te verkrijgen.

De Welltherm glas handdoek droger satijn wit handdoek beugels zijn apart te bestellen


Eigenschappen

Merk Welltherm
Materiaal Glas
Afwerking Kristal glans 5 mm veiligheidsglas
Kleur RAL 9016
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Badkamer (zone 3)
Paneel temperatuur Dual-Zone 120 °C / 70°C
Temperatuur achterkant 50 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Wand-Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 60 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd Ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.