Ecaros glas handdoek droger infrarood verwarmingspaneel
Producten/Ruimte/Badkamer/Ecaros glas handdoek droger

Ecaros glas handdoek droger

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

1.345,00Incl BTW1.111,57Excl BTW

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 36 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Inclusief 2 chrome handdoekbeugels
  • Dual-Zone 115 °C / 70°C

Omschrijving

Deze handdoek droger panelen van Ecaros hebben een dual-zone verwarmingssysteem. Dat wil zeggen dat ze uit twee zones van verschillende temperaturen bestaan. Met de bovenste zone zorg je voor een aangename infraroodwarmte in je badkamer. De oppervlaktetemperatuur hiervan loopt op tot wel 115 graden. De onderste zone is specifiek voor het drogen van je handdoeken. Deze bereikt een temperatuur tot 70 graden. Hierdoor heb je altijd een droge en warme handdoek als je uit te douche stapt. Douchen is nu nog meer genieten dan het al was!

De verwarmingspanelen zijn gepoedercoat in de kleur RAL 9016. Deze witte kleur zorgt voor een frisse, nette uitstraling. Dat is perfect voor in de badkamer en trekt ook echt de aandacht van je bezoek. Daarnaast zijn deze panelen voorzien van twee handdoekbeugels. Deze handdoek beugels zijn standaard inbegrepen.

Streef je naar optimaal comfort en zuinigheid? Bedien de panelen dan met een thermostaat. Dat is niet alleen zuiniger en makkelijk, maar zorgt er ook voor dat je je gewenste temperatuur automatisch behoudt. Hoe dit werkt? Zodra je de temperatuur hebt ingesteld, houden de panelen automatisch de ingestelde ruimtetemperatuur aan. Hierdoor bereik en behoud je snel de temperatuur waar jij je prettig bij voelt. Dat is een stuk comfortabeler en maakt de verwarming ook het meest energiezuinig. Je verbruikt dan namelijk nooit méér energie dan nodig is voor efficiënte verwarming.

Iedere badkamer heeft andere afmetingen en dus ook een ander vermogen nodig om goed te verwarmen. Ben jij benieuwd welk vermogen jouw badkamer nodig heeft? Je berekent het eenvoudig met onze vermogenscalculator. Je weet daarna precies hoeveel panelen je nodig hebt.

Met de rechthoekige afmeting en dunne vorm passen ze in vrijwel iedere badkamer. Verder beschikken ze over ESG-H zekerheidsglas. Dit glas is extra sterk ten opzichte van regulier glas, wat de kans op breuken verkleint. Vindt er toch een glasbreuk plaats? Geen zorgen, het veiligheidsglas breekt dan in stompe glassplinters. Dit beperkt de potentiële schade enorm. Gelukkig vinden glasbreuken bij regulier gebruik maar zelden plaats.

Met de bijgeleverde montagebeugels monteer je de panelen eenvoudig aan de muur. Ze zijn niet geschikt voor montage aan het plafond.

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om deEcaros glas handdoek droger infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

De Ecaros glas handdoek droger kunt u gemakkelijk met de bijgeleverde beugels aan de wand monteren.

– Netsnoer
– Paneel
– Chrome beugels 2 stuks


Eigenschappen

Merk Ecaros
Materiaal Glas
Afwerking Glas Kristal
Kleur RAL 9016
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Badkamer (zone 3)
Paneel temperatuur Dual-Zone 115 °C / 70°C
Temperatuur achterkant 50 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Wand-Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 36 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd Ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.