Alkari ITC Krijtbord infrarood verwarming
Producten/Ruimte/Badkamer/Alkari metaal krijtbord ingebouwde ontvanger ITC

Alkari metaal krijtbord ingebouwde ontvanger ITC

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 315,00Incl BTW260,33Excl BTW

Wattage
Soort montage
Wissen

Werkt alleen met deze thermostaat

Alkari ITC thermostaat

Aantal
  • 24 maanden fabrieksgarantie
  • ITC (Integrated Temperature Controle)
  • Comfortabele warmte tegen de laagste aanschafprijs
  • Voor wand en plafond

Omschrijving

Deze metalen krijtbord infraroodpanelen van Alkari zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens. De panelen zijn van goede kwaliteit en verwarm je woon- of werkruimtes op aangename wijze, maar ook voor een scherpe prijs.  

Ze hebben een zwarte kleur en zijn beschikbaar in diverse afmetingen. Benieuwd welk vermogen je nodig hebt? Je berekent het met onze vermogenscalculator. Het mooie van deze panelen? Ze zijn afgewerkt met krijtbordlak, wat zorgt voor een matte zwarte uitstraling en de mogelijkheid om er met krijt op te schrijven. Handig! 

Ook hebben deze infraroodpanelen een ingebouwde ITC ontvanger. ITC staat voor integrated temperature controller. Je koppeld de themrostaat en de panelen er eenvoudig mee. Nadat je de stekker in het stopcontact hebt gestoken kun je het paneel koppelen met een ITC thermostaat of afstandbediening.  

Daarna hoef je alleen nog je gewenste temperatuur te kiezen met de Alkari ITC thermostaat. Wil je het liever eenvoudig aanpakken? Koop er dan een ITC afstandsbediening bij. Het is mogelijk om meerdere Alkari ITC panelen in dezelfde ruimte met één thermostaat of afstandsbediening te koppelen zodat je ze tegelijk kunt aansturen. Het leidt tot een ultieme combinatie van eenvoud, goed voor de portemonnee en comfort. 

Alle ITC infraroodpanelen van Alkari zijn voorzien van Alkari universele ophangbeugeltjes. Hiermee hang je ze snel een eenvoudig op je gewenste plek. Het maakt niet uit of dit de muur of het plafond en horizontaal of verticaal is.  

Wil je de panelen inbouwen in een systeemplafond? Daarvoor is deze lijn niet geschikt. Dat kun je beter doen met de Ecaros metalen infraroodpanelen of de Alkari Basis metalen panelen. 

Lees meer Lees minder

Product informatie

Het infrarood paneel is voorzien van een ingebouwde ITC ontvanger. Door deze ‘integrated temperature controller’ wordt het installeren een fluitje en cent. U steekt de stekker gewoon in het stopcontact, en met behulp van de Alkari ITC thermostaat of de ITC remote stuurt u het Alkari ITC paneel eenvoudig aan. Het is zelfs mogelijk om in dezelfde ruimte meerdere Alkari ITC panelen met dezelfde thermostaat of remote te bedienen. De Alkari ITC serie is hierdoor een uitstekende combinatie van zowel comfort, eenvoud en betaalbaarheid.

Alle Alkari ITC infraroodpanelen voorzien van een universeel ophangsysteem. Hierdoor kunt u het paneel zowel horizontaal als verticaal aan de muur of het plafond ophangen.
Of met onze voetjes zijn deze ITC panelen ook vrijstaand te gebruiken.

Met Alkari handdoekbeugels maakt u van een infrarood paneel een handdoekdroger.
De handdoekbeugels zijn geschikt voor
Alkari metaal 600/800/1000
Alkari metaal ITC 800/1000
Alkari vericale hybride 900/1200
De handdoek beugels zijn per 2 verpakt.


Eigenschappen

Merk Alkari
Materiaal Metaal
Afwerking Gladde poedercoat
Kleur RAL 9016
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Woonruimte, Badkamer (zone 3), werkplek, berging
Paneel temperatuur 115 graden
Temperatuur achterkant 55 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Plafond – Wand – Systeemplafond ( alleen 400 watt) – Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 24 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd nee
Temperatuur regeling ITC (Integrated Temperature Controle)
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.