Ecaros metaal wit infrarood paneel
Producten/Ruimte/Badkamer/Ecaros metaal wit

Ecaros metaal wit

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 345,00Incl BTW285,12Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 36 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Voor wand en plafond

Omschrijving

Ecaros metaal witte infraroodpanelen hebben een frameloos design van gecoat staal. Frameless wil zeggen dat er geen framerand omheen zit. In combinatie met wit gecoat staal zorgt dit voor een mooie moderne uitstraling. Ecaros metaal witte infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens en afmetingen. Hierdoor is er altijd een afmeting die bij jouw woonruimte past en bespaar je extra op jouw energiekosten.

Het Ecaros metaal witte infraroodpaneel heeft een universeel ophangsysteem. Hiermee heb je de keuze om het paneel horizontaal of verticaal op te hangen. Ook kan het paneel hiermee zowel aan de muur of aan het plafond worden bevestigd. Dit maakt het paneel, in combinatie met het strakke design, voor iedere ruimte geschikt.

Heb je op kantoor een systeemplafond? De panelen van 400 watt hebben hetzelfde formaat als een plafondtegel, zodat je ze direct in het plafond kunt leggen. Zo zijn ze zelfs nagenoeg onzichtbaar. Dat is nog eens een strakke afwerking!

Voor optimaal gebruiksgemak raden we aan om een thermostaat of domoticasysteem aan te schaffen. Hiermee stel je naar wens in op welke temperatuur je paneel automatisch uitschakelt of juist aangaat. Zo hoef je niet meer na te denken over het reguleren van je temperatuur. Tijd om zorgeloos te genieten van een aangename kamertemperatuur!

Het Ecaros metaal wit infraroodpaneel staat bekend om de goede prijs-kwaliteitverhouding. Zo levert een relatief kleine investering je een hoog rendement en perfecte warmteverdeling op. Je begrijpt dat je je investering hierdoor al snel hebt terugverdient.

Wist je dat het daarnaast ook mogelijk is om je paneel af te stemmen op je huidige interieur? Kies bijvoorbeeld voor LED-strips of een bedrukking naar keuze. Op die manier is je paneel niet alleen functioneel, maar ook echt een gave toevoeging aan je interieur.

Voor een onzichtbare afwerking is het mogelijk om het paneel in te bouwen in het plafond. Lijkt dit je wat? Voeg dan een inbouwframe aan je bestelling toe. Daarnaast is het infraroodpaneel ook mobiel te gebruiken. Dat wil zeggen dat je het met behulp van voetsteunen in de open ruimte plaatst. Ideaal om op specifieke plekken te verwarmen!

Wil je weten hoeveel vermogen je nodig hebt voor het verwarmen van je woonruimtes. Maak dan gebruik van onze vermogenscalculator. Hiermee bereken je eenvoudig hoeveel en welke infraroodpanelen je nodig hebt voor jouw woonruimte. In sommige gevallen heb je namelijk meerdere panelen nodig om een ruimte voldoende te verwarmen.

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Ecaros Standard infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Ecaros Standard infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Afhankelijk van de eigenschappen en ametingen van de ruimte kun je met behulp van de infrarood vermogencalculator het benodigde vermogen inschatten. Het kan in grote ruimtes noodzakelijk zijn om meerdere infrarood verwarmingspanelen in één ruimte geplaatst moeten worden om voldoende vermogen te verkrijgen.

Met de meegeleverde montagebeugels kun je het infrarood paneel gemakkelijk zowel horizontaal als verticaal aan de wand of plafond monteren. Ook is het mogelijk om het infraroodpaneel in te bouwen in het plafond met een inbouwframe dat afzonderlijk leverbaar is. Met een optionele set voetsteunen is dit infraroodpaneel (enkel horizontaal) ook mobiel in te zetten.

Ecaros maakt het mogelijk door met diverse accessoires uw paneel helemaal af te laten stemmen op jouw interieur. Zo kun je bijvoorbeeld het infraroodpaneel voorzien van LED strips of een bedrukking.


Eigenschappen

Merk Ecaros
Materiaal Metaal
Afwerking Gladde poedercoat
Kleur RAL 9003
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Woonruimte, Badkamer (zone 3), werkplek, berging
Paneel temperatuur 115 graden
Temperatuur achterkant 50 – 55 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Plafond – Wand – Systeemplafond ( alleen 400 watt) – Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 36 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Met onze infraroodpanelen kan je tot wel 50% besparen t.o.v een centrale verwarming op aardgas! Gemiddeld zien wij overigens een daling van de stookkosten van ongeveer 30%. Dat komt omdat infraroodpanelen jouw de mogelijkheid geven om iedere kamer apart te verwarmen en op temperatuur te sturen. Zo verwarm je alleen de kamers die je gebruikt en verspild je geen energie in de kamers die op dat moment helemaal geen verwarming nodig hebben.

Jazeker infraroodpanelen zijn voor 100 % duurzaam als je gebruikmaakt  van groene stroom afkomstig van bijvoorbeeld zonnepanelen. Die groene energie hoeft niet van je eigen zonnepanelen afkomstig te zijn. Je kunt daarvoor natuurlijk ook groene stroom kopen van het energiebedrijf. Omdat er dan geen sprake is van CO2 uitstoot is jouw systeem 100% duurzaam en draag jij bij aan een beter klimaat. Zo gaat comfortabel verwarmen en een bijdrage leveren aan een betere wereld eenvoudig hand in hand!

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.