Welltherm metaal handdoek droger zand structuur
Producten/Ruimte/Badkamer/Welltherm metaal handdoek droger zand structuur

Welltherm metaal handdoek droger zand structuur

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 815,00Incl BTW673,55Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 60 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Dual-Zone 120 °C / 70°C
  • Optioneel handdoek beugels verkrijgbaar

Omschrijving

Met de infrarood handdoekdrogers in zandstructuur van Welltherm geniet je van een aangename warmte in je badkamer. Ze staan bekend om de snelheid en zuinigheid. Daarnaast droog en warm je er ook je handdoeken mee op. Dat betekent ook na het douchen volop genieten!

Deze handdoekdrogers van Welltherm zijn opgebouwd uit twee delen, waardoor het ook wel een “dual-zone verwarmingssysteem” wordt genoemd. De onderste zone is specifiek bedoeld voor het drogen van je handdoeken. Dit gebeurt met de speciale droogfunctie en een oppervlaktetemperatuur van maximaal 70 graden. Dat is de ideale temperatuur om je handdoeken snel droog te krijgen, zonder dat ze te heet worden. Daarnaast heb je nog de bovenste zone. Hiermee verwarm je je badkamer op snelle, zuinige en aangename wijze. Met het grotere deel van het vermogen en een oppervlaktetemperatuur tot wel 120 graden neemt de badkamertemperatuur al snel toe.

De Welltherm handdoekdrogers zijn gemaakt van metaal. Hoewel dit op zichzelf al voor een moderne, strakke uitstraling zorgt, maak je dit compleet met de zandstructuur poedercoating. Verder hebben deze panelen twee beugelpunten. Deze zijn bedoeld om de handdoekbeugels aan te bevestigen. Let op, de handdoekbeugels zijn niet standaard inbegrepen en los bij ons verkrijgbaar.

Met de aanschaf van de Welltherm handdoekdrogers zet je een goede stap naar meer energiebesparing. Als je naar optimaal gebruik streeft, adviseren we om ze aan te sturen met een thermostaat. Hiermee stel je de gewenste temperatuur en tijdsinstellingen in. Wel zo handig en lekker zuinig. Zodra je jouw ideale badkamertemperatuur hebt gekozen, zorgen de panelen er dan voor dat deze temperatuur bereikt wordt en behouden blijft. Wanneer de kamertemperatuur lager is, gaan de panelen automatisch aan. Aan de andere kant gaan ze juist automatisch uit als de temperatuur hoger is. Zo behoud je automatisch een constante temperatuur. Wel zo prettig, toch? Bovendien verbruik je hierdoor alleen de energie die je ook daadwerkelijk nodig hebt. De rest bespaar je!

Wat ook belangrijk is voor optimaal gebruik van de panelen, is om het juiste vermogen te kiezen voor jouw badkamer. Ben je benieuwd welk vermogen voor jouw badkamer het beste is? Maak dan gerust gebruik van onze vermogenscalculator. Hiermee bereken je welke en hoeveel panelen je nodig hebt voor jouw badkamer.

Wat betreft de beugels heb je de keuze tussen verschillende opties. We hebben twee materialen en drie maten beschikbaar. Klaar om je eigen handdoekdrogers samen te stellen?

Je monteert de handdoekdrogers alleen aan de wand. Montage aan het plafond is dus niet mogelijk.

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Welltherm metaal handdoek droger zand structuur infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Welltherm metaal handdoek droger zand structuur kunt u gemakkelijk met de bijgeleverde beugels aan de wand monteren.

Welltherm metaal handdoek droger zand structuur handdoek beugels zijn apart te bestellen


Eigenschappen

Merk Welltherm
Materiaal Metaal
Afwerking Zand structuur
Kleur RAL
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Badkamer (zone 3)
Paneel temperatuur Dual-Zone 120 °C / 70°C
Temperatuur achterkant 50 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Wand-Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 60 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd Ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.