Welltherm metaal handdoek droger grafiet zwart badkamer infraroodverwarming
Producten/Ruimte/Badkamer/Welltherm metaal handdoek droger grafiet zwart

Welltherm metaal handdoek droger grafiet zwart

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 799,00Incl BTW660,33Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 60 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Dual-Zone 120 °C / 70°C
  • Optioneel handdoek beugels verkrijgbaar

Omschrijving

De infraroodpanelen van Welltherm hebben een dual-zone verwarmingssysteem. Beide zones hebben een ander vermogen. Zo heeft de bovenste zone een hogervermogen, wat leidt tot een oppervlaktetemperatuur tot wel 120 graden. Je begrijpt dat je je badkamer hiermee snel verwarmt. De maximale oppervlaktetemperatuur van de onderste zone is 70 graden. Dat is de ideale temperatuur om je handdoeken heerlijk warm en droog te maken. Kun je je het geniet moment al voorstellen als je uit de douche stapt?

De panelen zijn gepoedercoat in de kleur RAL 7016. Deze kleur, ook wel bekend als antracietgrijs, zorgt voor een elegante en moderne uitstraling. Daarnaast hebben de panelen twee beugelpunten. Om je handdoeken te drogen, heb je alleen nog beugels nodig om aan de punten te bevestigen. Deze zijn los verkrijgbaar bij in de webshop. Tijdens de installatie plaats je het gewenste aantal beugels eenvoudig aan het paneel.

Hoewel onze infrarood panelen al behoorlijk zuinig zijn, raden we altijd aan om het zelfs nog beter te doen. Daarom adviseren wij om de panelen aan te sturen met een thermostaat. Hiermee bestuur je ze eenvoudig op afstand, wat zorgt voor meer comfort en efficientie. Met een thermostaat stel je namelijk volledig naar wens een kamertemperatuur in. Vervolgens zorgen de panelen er automatisch voor dat deze temperatuur bereikt wordt en/of behouden blijft. Zolang het in de ruimte kouder is, blijven de panelen warmte afgeven. Is je gewenste temperatuur bereikt of is het warmer in je badkamer? Dan gaan de panelen automatisch uit. Op die manier geniet je altijd van je ideale badkamertemperatuur. Bovendien werken de panelen ook nog een stuk zuiniger met de aansturing van een thermostaat. Je verbruikt dan namelijk alleen de energie die je écht nodig hebt voor je gekozen temperatuur.

Welltherm verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Weet je niet precies wat je nodig hebt voor je badkamer? Maak dan gebruik van onze vermogenscalculator. Hiermee bepaal je gemakkelijk zelf hoeveel vermogen ideaal is voor jouw badkamer. In grote ruimtes moeten vaak meerdere panelen worden geplaatst om het vermogen te dekken.

Naast poedercoating in RAL 7016 (antracietgrijs) hebben wij deze serie ook beschikbaar in RAL 9003 (signaalwit). Bovendien is er ook een variant met zandtextuur beschikbaar. We raden aan om je kleur- en/of textuurkeuze af te stemmen op je huidige badkamerinterieur.

Zoals gezegd zitten de handdoekbeugels niet standaard bij de panelen inbegrepen. Je moet ze er dus apart bij bestellen. Je hebt daarbij de keuze tussen zes verschillende soorten, waarvan twee verschillende materialen en drie soorten maten.

Montagebeugels zijn wel standaard inbegrepen. Hiermee monteer je de panelen aan de muur. Montage aan het plafond is bij deze serie niet mogelijk.

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Welltherm metaal handdoek droger grafiet zwartinfrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Welltherm metaal handdoek droger grafiet zwart kunt u gemakkelijk met de bijgeleverde beugels aan de wand monteren.

Welltherm metaal handdoek droger grafiet zwart handdoek beugels zijn apart te bestellen


Eigenschappen

Merk Welltherm
Materiaal Metaal
Afwerking Gladde poedercoat
Kleur RAL 7016 Grafiet
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Badkamer (zone 3)
Paneel temperatuur Dual-Zone 120 °C / 70°C
Temperatuur achterkant 50 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Wand-Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 60 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd Ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.