Ecaros metaal handdoek droger infrarood warmte paneel
Producten/Ruimte/Badkamer/Ecaros metalen handdoek droger

Ecaros metalen handdoek droger

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

945,00Incl BTW780,99Excl BTW

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 36 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Inclusief 2 chrome handdoekbeugels
  • Dual-Zone 120 °C / 70°C

Omschrijving

Met deze serie van Ecaros heb je altijd een heerlijke warme badkamer. Infraroodverwarming staat bekend om de snelle en energiezuinige verwarming. Dankzij de handdoekbeugels geniet je tegelijkertijd van droge, warme handdoeken als je uit de douche stapt. Douchen wordt vanaf nu nog meer genieten!

De panelen bestaan uit twee zones. De bovenste zone wordt echt heet (115 graden) en is bedoeld voor het verwarmen van de ruimte. De onderste zone wordt minder warm (70 graden) en is daarmee ideaal geschikt om je handdoeken te drogen.

De Ecaros metaal handdoekdrogers zijn gepoedercoat met de kleur RAL9003 (signaalwit). Dit draagt bij aan een moderne uitstraling en maakt ze uitstekend geschikt voor op de badkamer. Ook hebben de panelen twee beugelpunten. Deze zijn specifiek bedoeld om je handdoeken op te hangen.

Voor optimaal gebruik adviseren we om de panelen aan te sturen met een thermostaat. Op die manier stel je de voorkeurstemperatuur eenvoudig in. Vervolgens zorgen de infraroodpanelen er automatisch voor dat deze temperatuur bereikt wordt of behouden blijft. Schiet de temperatuur boven je gewenste temperatuur? Dan gaan de panelen automatisch uit. Daalt de temperatuur onder je voorkeurstemperatuur? Dan gaan ze juist automatisch aan. Hierdoor geniet je altijd van maxinaal comfort! Daarnaast werkt de verwarming op deze manier ook het meest energiezuinig. Wel zo prettig voor je portemonnee.

Benieuwd hoeveel infraroodpanelen jij nodig hebt om jouw badkamer effectief te verwarmen? Maak dan gebruik van de infrarood vermogenscalculator. Hiermee maak je een goede inschatting van het vermogen je nodig hebt. Je weet dan gelijk hoeveel panelen je nodig hebt om dit vermogen te dekken.

Verder zijn de infraroodpanelen gemaakt van ESG-H zekerheidsglas. Dit glas is erg sterk, wat de veiligheid ten goede komt. Ontstaat er toch een keer een breuk? Dankzij het zekerheidsglas ontstaan er in dat geval stompe splinters. Veiligheid boven alles!

Je monteert de verwarmingspanelen eenvoudig aan de muur met de bijgeleverde montagebeugels. De panelen zijn niet geschikt voor montage aan het plafond.

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Ecaros Standard infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

De Ecaros metalen handdoek droger kunt u gemakkelijk met de bijgeleverde beugels aan de wand monteren.

– Netsnoer
– Paneel
– 2 Chrome beugels


Eigenschappen

Merk Ecaros
Materiaal Metaal
Afwerking Gladde poedercoat
Kleur RAL 9003
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Badkamer (zone 3)
Paneel temperatuur Dual-Zone 120 °C / 70°C
Temperatuur achterkant 50 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Wand-Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 36 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd Ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.