Welltherm metaal handdoek droger wit infraroodpanelen
Producten/Ruimte/Badkamer/Welltherm metaal handdoek droger wit

Welltherm metaal handdoek droger wit

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 749,00Incl BTW619,01Excl BTW

Wattage
Wissen
Aantal
  • 60 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Dual-Zone 120 °C / 70°C
  • Optioneel handdoek beugels verkrijgbaar

Omschrijving

Met de Welltherm metaal handdoekdroger in een witte kleur verwarm je je badkamer op snelle, zuinige en aangename wijze. Om de uitgestraalde energie nog beter te benutten, gaan we de warmte optimaal gebruiken. Dat doe je met de handdoekbeugels. Hiermee zorg je voor een warme en droge handdoek als je uit de douche stapt. Afdrogen was nog nooit zo lekker!

De panelen hebben een dual-zone verwarmingssysteem. Dat betekent dat ze uit twee delen bestaan, waarvan elk deel een andere functie en temperatuur heeft. In het geval van de handdoekdrogers zorgt het bovenste deel voor de verwarming van de badkamer. Hiervoor wordt een groter deel van het vermogen en een oppervlaktetemperatuur tot wel 120 graden gebruikt. Je kunt je voorstellen dat je je badkamer hiermee snel verwarmt. Het onderste deel van de panelen droogt je handdoeken. Met een droogfunctie en een oppervlaktetemperatuur van maximaal 70 graden worden je handdoeken snel droog en warm.

De handdoekdrogers zijn gemaakt van metaal en standaard gepoedercoat in de kleur RAL9003 (signaalwit). Hiermee creëer je een frisse, moderne uitstraling die perfect past bij een badkamer. Verder heeft deze handdoekdroger twee beugelpunten. Hier bevestig je de handdoekbeugels aan. Deze zijn los verkrijgbaar.

Hoewel je al behoorlijk efficiënt bent met een handdoekdroger en infraroodpaneel in één, kun het nog zuiniger. Je gebruikt daarvoor een thermostaat. Hiermee bestuur je de panelen op tijd en temperatuur, dat kan zelfs op afstand. Die zorgt ervoor dat je je gewenste temperatuur tot in detail instelt. Kies je bijvoorbeeld voor 23 graden? Dan zorgen de panelen er automatisch voor dat deze temperatuur bereikt wordt en behouden blijft. Zodra het 23 graden is, koelt het paneel automatisch af. Daalt de temperatuur weer? Dan warmt hij juist automatisch op. Op die manier geniet je altijd van je ideale badkamertemperatuur. Bovendien werken de panelen ook het meest energiezuinig in combinatie met een thermostaat. Je verbruikt dan namelijk nooit méér energie dan nodig!

Voor optimale verwarming is het aan te raden om een passend paneelvermogen te kiezen. Maak daarvoor gebruik van onze vermogenscalculator. Hiermee bereken je hoeveel en welke panelen je nodig hebt voor een optimaal comfort in jouw badkamer.

De handdoekdrogers zijn alleen geschikt voor montage aan de muur. Het is dus niet mogelijk om ze aan het plafond te monteren.

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Welltherm metaal handdoek droger wit infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Welltherm metaal handdoek droger wit kunt u gemakkelijk met de bijgeleverde beugels aan de wand monteren.

De Welltherm metaal handdoek droger wit handdoek beugels zijn apart te bestellen


Eigenschappen

Merk Welltherm
Materiaal Metaal
Afwerking Gladde poedercoat
Kleur RAL 9003
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Badkamer (zone 3)
Paneel temperatuur Dual-Zone 120 °C / 70°C
Temperatuur achterkant 50 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Wand-Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 60 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd Ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.