Welltherm spiegel handdoek droger badkamer vewarming
Producten/Ruimte/Badkamer/Welltherm spiegel handdoek droger

Welltherm spiegel handdoek droger

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 1.278,99Incl BTW1.057,02Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 60 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Dual-Zone 120 °C / 70°C

Omschrijving

Welltherm spiegel handdoek droger. Om te beginnen zorg je met deze panelen voor een aangename infraroodwarmte in je badkamer. Alleen dát is al volop genieten.

Bovendien staan infraroodpanelen bekend om de snelle en zuinige verwarming.

 

Verder hebben de panelen twee beugelpunten. Deze zijn speciaal gemaakt om één of twee Welltherm handdoekbeugels aan te bevestigen.

Hoeveel beugels je kiest en welke indeling je maakt, laten we volledig aan jou over.

De beugels zijn verkrijgbaar in drie formaten en twee verschillende materialen.

 

Let op; ze zijn niet standaard bij je bestelling inbegrepen. We bieden deze apart aan in de webshop.

 

Wat deze panelen extra uniek maakt, is het zogeheten “dual-zone verwarmingssysteem” waarover het beschikt. Dat betekent dat ze uit twee zones bestaan.

De bovenste zone is specifiek bedoeld voor het verwarmen van de ruimte. Met een vermogen van 660 watt en temperaturen tot wel 120 graden lukt dit uitstekend.

 

De onderste zone is bedoeld voor het drogen van je handdoeken.

De combinatie van een droogfunctie en temperaturen tot 70 graden is hiervoor ideaal. Het droogt je handdoeken snel en goed, zonder dat ze te heet worden.

 

En de rest van de warmte?

Die draagt uiteraard bij aan de verwarming van de ruimte. Het resulteert in een zuinige verwarming.

 

Een zuinige en aangename verwarming als deze is al een aanwinst op zich. Toch zijn er nog genoeg mogelijkheden om het gebruik van de panelen verder te optimaliseren.

 

Wat dacht je van een thermostaat om ze aan te sturen?

Hiermee bedien je ze eenvoudig op afstand en kies je naar wens een kamertemperatuur. Je begrijpt dat ook dit je wooncomfort flink verbetert.

Bovendien werken de panelen op die manier het meest energiezuinig. Je verbruikt dan namelijk nooit méér energie dan strikt noodzakelijk is om jouw ideale temperatuur te behouden.

 

Een andere manier om het gebruik van de panelen te verbeteren, is door een passend vermogen te kiezen voor jouw badkamer.

Aangezien iedere badkamer anders is, heeft iedere badkamer een ander optimaal vermogen.

 

Ben je benieuwd naar die van jou?

Maak dan gebruik van onze vermogenscalculator. Dit levert je een betrouwbare inschatting op van welke en hoeveel panelen je nodig hebt om het juiste vermogen te krijgen.

Wel zo belangrijk, want te veel vermogen betekent overbodige panelen en te weinig vermogen leidt tot overwerkende panelen.

 

Wat deze infraroodpanelen echt onderscheidt van anderen, zijn de droogfunctie en de spiegel. Dat laatste maakt de panelen ook geschikt voor bijvoorbeeld een wellness ruimte.

Waar je ze ook plaatst, als ze aanstaan, beslaat de spiegel niet. Zo kun je altijd direct je dagelijkse routine uitvoeren, zelfs na een hete douche.

 

De spiegelverwarmingspanelen zijn gemaakt van ESG-H veiligheidsglas. Dit glas is extra robuust, stevig en veilig ten opzichte van regulier glas.

De panelen zijn slechts 2,2 centimeter dik, waardoor ze aan vrijwel elke ruimte een passende toevoeging zijn. Bovendien valt het hierdoor nauwelijks op dat het een spiegel en verwarming in één is.

Laat die verbaasde blikken maar komen!

 

Met de bijgeleverde beugels monteer je de panelen zowel horizontaal als verticaal aan de wand, de keuze is aan jou. Montage aan het plafond is niet mogelijk

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Welltherm spiegel handdoek droger infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Welltherm spiegel handdoek droger infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Afhankelijk van de eigenschappen en afmetingen van de ruimte kun je met behulp van de infrarood vermogen calculator het benodigde vermogen inschatten. Het kan in grote ruimtes noodzakelijk zijn om meerdere infrarood verwarmingspanelen in één ruimte geplaatst moeten worden om voldoende vermogen te verkrijgen.

Deze Welltherm spiegel handdoekdroger is voorzien van 2 beugelpunten. De handdoekbeugels zijn hier los verkrijgbaar en kunt u naar eigen wens indelen.


Eigenschappen

Merk Welltherm
Materiaal Spiegel 5 mm veiligheidsglas
Afwerking Spiegel
Kleur RAL
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Badkamer (zone 3)
Paneel temperatuur Dual-Zone 120 °C / 70°C
Temperatuur achterkant 50 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Wand-Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 60 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd Ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.