Welltherm metaal RAL kleur infrarood verwarming panelen
Producten/Ruimte/Badkamer/Welltherm metaal met RAL kleur

Welltherm metaal met RAL kleur

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 945,00Incl BTW780,99Excl BTW

Wattage
Kleur
  • +€25
Bij een RAL kleur wordt er contact met je opgenomen ter bevestiging
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 60 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Voor wand en plafond
  • RAL kleur naar keuze

Omschrijving

Welltherm metalen panelen met RAL kleur hebben een frameless design van gecoat staal, wat wil zeggen dat er geen frame rand omheen zit. De RAL-kleur van de panelen kies je zelf uit. Zo creëer je een ideale match met je interieur. Welke kleur je ook kiest, doordat de infraroodpanelen van gecoat staal zijn, beschikken ze over een zijdeglans uitstraling.

Verder hebben de Welltherm panelen een universeel ophangsysteem. Hiermee hang je ze eenvoudig op aan de muur of aan het plafond. Horizontaal of verticaal ophangen is allebei mogelijk.

Streef je naar de optimale besparing? Bedien de panelen dan met een thermostaat. Deze verbind je eenvoudig via draad of ontvanger met de panelen. Vervolgens stel je de temperatuur naar wens in. Kies je voor 21 graden en is de werkelijke temperatuur hoger? Dan gaan de panelen automatisch uit. Is de temperatuur lager? Dan gaan ze juist automatisch aan. Dit systeem zorgt voor optimaal wooncomfort en extra energiebesparing.

De Welltherm metaal RAL kleur infraroodpanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens? Zo is er altijd een paneel dat past bij jouw kamer. Benieuwd welke en hoeveel panelen je voor jouw kamer nodig hebt? Je berekent het eenvoudig met onze vermogenscalculator.

De infraroodstraling van deze panelen is vergelijkbaar met die van de zon. Ze hebben een uitstraling die de warmte gelijkmatig verdeelt. Dat maakt deze panelen zeer geschikt als je op zoek bent naar een natuurlijke en aangename verwarmingsmethode.

Welltherm metaal met RAL kleur serie van Welltherm heeft een slagvaste en krasbestendige poedercoating. Hierdoor gaan de infraroodpanelen jarenlang mee. Ze zijn slechts 1,7 centimeter dik, wat ze voor vrijwel elke binnenruimte geschikt maakt. Wil je de panelen echt compleet maken?

Welltherm heeft ook bij deze infraroodpanelen voor een unieke opbouw gekozen. Het gebruikte verwarmingselement zorgt dat de opgenome energie maximaal wordt omgezet in warmtestraling. Hierdoor stijgt het rendement met 30% ten opzichte van reguliere warmtepanelen. Laat die energiebesparing maar komen!

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Welltherm metaal met RAL kleur infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam

Welltherm metaal met RAL kleur infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Afhankelijk van de eigenschappen en afmetingen van de ruimte kun je met behulp van de infrarood vermogen calculator het benodigde vermogen inschatten. Het kan in grote ruimtes noodzakelijk zijn om meerdere infrarood verwarmingspanelen in één ruimte geplaatst moeten worden om voldoende vermogen te verkrijgen.

Met de meegeleverde montagebeugels kun je het infrarood paneel gemakkelijk zowel horizontaal als verticaal aan de wand of plafond monteren. Ook is het mogelijk om het infraroodpaneel in te bouwen in het plafond met een inbouwframe dat afzonderlijk leverbaar is. Met een optionele set voetsteunen is dit infraroodpaneel (enkel horizontaal) ook mobiel in te zetten.


Eigenschappen

Merk Welltherm
Materiaal Metaal
Afwerking Gladde poedercoat
Kleur RAL kleur naar keuze
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Woonruimte, Badkamer (zone 3), werkplek, berging
Paneel temperatuur 120 graden
Temperatuur achterkant 50 – 55 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Plafond – Wand – Systeemplafond ( alleen 400 watt) – Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 60 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.