Welltherm glas wit kristal
Producten/Ruimte/Badkamer/Welltherm glas kristal wit

Welltherm glas kristal wit

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 829,00Incl BTW685,12Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 60 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • Glanzend kristal wit veiligheidsglas

Omschrijving

Deze premium glas kristal wit infraroodpanelen van Welltherm hebben een frameless design en een glazen afwerking. Je kunt je voorstellen dat dit, samen met de kristalwitte kleur, voor een luxe uitstraling zorgt. Alsof dat nog niet genoeg is, hebben ze ook een slanke vormgeving. Het zijn stuk voor stuk eigenschappen voor een luxe toevoeging aan jouw interieur en eigenlijk precies zoals je dat van de Welltherm Premium serie verwacht.

Met een oppervlaktetemperatuur van 120 graden zijn de panelen ideaal geschikt voor zowel hoofd als bijverwarming in woningen. Vooral in kamers tot 280 cm hoog doen ze het goed. Het laat zien wat Premium kwaliteit inhoudt. Waar je ze ook plaatst, ze warmen de kamers altijd snel op. Of je ze nu gebruikt als hoofdverwarming in de woonkamer of als krachtige bijverwarming in een badkamer of slaapkamer.

We adviseren om deze infraroodpanelen aan te sturen met een programmeerbare thermostaat. Hiermee stel je naar wens de kamertemperatuur in. De panelen worden dan automatisch uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur wordt bereikt. Uiteraard schakelen ze vanzelf weer aan als de temperatuur daalt. Dat leidt tot een constante temperatuur en een prettig binnenklimaat. Bovendien voorkom je met een thermostaat dat je onnodig warmte produceert en dat is gunstig voor je energierekening. Zorg er wel altijd voor dat je voldoende paneelvermogen voor jouw kamer berekend. Wil je weten hoeveel? Gebruik dan de vermogens calculator. Zo behaal je op meerdere fronten energiewinst en comfort!

De Welltherm glas infraroodpanelen zijn in de basis bedoeld voor plaatsing aan de muur. Wil je ze toch aan het plafond bevestigen? Dat is zeker mogelijk, maar dan heb je wel glasklemmen nodig. Op die manier voorkom je dat de glasplaat in geval van een calamiteit naar beneden valt. De glasklemmen zijn bij je bestelling inbegrepen.

Doordat glaspanelen behoorlijk lastig transporteerbaar zijn, brengen we extra verzendkosten in rekening. Uiteraard is het ook mogelijk om je bestelling bij ons af te halen.

De Premium panelen van Welltherm zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Weet je niet welk vermogen je nodig hebt voor jouw kamer? Dan hebben we een vermogenscalculator waarmee je dat eenvoudig bepaalt. Vul de afmetingen en isolatie van de ruimte in en je krijgt een voorstel. Dit advies betreft niet alleen welke soort panelen je nodig hebt, maar ook hoeveel.

Het glasoppervlak van deze Welltherm serie is leverbaar in de kleuren kristalwit en satijnwit. Op die manier stem je de panelen helemaal af op je interieur. Hoewel de standaardmaat 60 bij 120 centimeter is, kun je ook voor andere maten kiezen.

De glasplaat van deze infraroodverwarming is van ESG-H veiligheidsglas. Zo is het glas toch robuust, stevig en veilig.

Wist je dat alle Welltherm panelen een special extra zuinig verwarmingselement hebben? Hiermee wordt de opgenomen energie maximaal omgezet in warmtestraling. Dat leidt tot een rendementsstijging van 30% ten opzichte van reguliere warmtepanelen, met op de lange termijn een aantoonbare energiebesparing tot gevolg.

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Welltherm glas kristal wit infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Welltherm maakt gebruik van een unieke infraroodpaneel opbouw waardoor de gebruikte energie maximaal wordt omgezet in infrarood warmtestraling. Het rendement neemt hierdoor 30% toe ten opzichte van reguliere warmtepanelen.
Dit resulteert op lange termijn in een aantoonbare energiebesparing.

De glazen panelen van Welltherm kunt u met de bijgeleverde beugels zowel horizontaal als verticaal aan de wand of plafond monteren.
De Welltherm glas infraroodpanelen zijn in de basis bedoeld voor plaatsing aan de muur. Wil je ze toch aan het plafond bevestigen? Dat is zeker mogelijk, maar dan heb je wel glasklemmen nodig. Op die manier voorkom je dat de glasplaat in geval van een calamiteit naar beneden valt. De glasklemmen zijn bij je bestelling inbegrepen.


Eigenschappen

Merk Welltherm
Materiaal Glas
Afwerking Glas Kristal
Kleur RAL 9016
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Woonruimte, Badkamer (zone 3)
Paneel temperatuur 120 °c
Temperatuur achterkant 50 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Plafond – Wand – Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 60 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd Ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.