Draadloze analoge thermostaat ELB BPT010
Producten/Thermostaten/Draadloze analoge thermostaat ELB BPT010

Draadloze analoge thermostaat ELB BPT010

75,00Incl BTW61,98Excl BTW

Draadloze relais ontvanger ELB-BPT001

Draadloze plug in ontvanger ELB BPT003

Thermostaat standaard ELB-BT7 voor de BT710 en BT010

Aantal
 • Draadloos
 • Analoge draaiknop
 • Werkt samen met ontvangers BT001 / BT003

Omschrijving

Draadloze analoge thermostaat met draaiwiel

Deze analoge thermostaat is ideaal in combinatie met infraroodpanelen en gemakkelijk te bedienen. Je kunt deze thermostaat koppelen met BPT-relais ontvangers zoals de Plug-in Relais (BPT003) of inbouw relais (BPT001).

Draadloze analoge thermostaat met draaiwiel

De draadloze thermostaat ELB-BPT010 is geschikt voor de temperatuurregeling van infraroodpanelen Een ELB-BPT010 thermostaat is eenvoudig te bedienen met de draaiknop. Het speciale nachtprogramma verlaagd de ingestelde temperatuur automatisch met 3°C. De ELB-BPT010 thermostaat is bovendien zeer eenvoudig te installeren en werkt volledig draadloos.

Je kunt de temperatuur snel en eenvoudig aanpassen met de draaischijf op de voorzijde van de thermostaat. Deze thermostaat stuurt draadloos één gelinkte BPT-ontvanger aan. Je kunt bijvoorbeeld moeiteloos de Plug-in Relais (BPT003) of inbouw relais (BPT001) laten schakelen op de ingegeven temperatuur instelling.

Creëer aparte temperatuurzones door middel van meerdere draadloze thermostaten. Ook is het mogelijk om iedere ruimte een eigen thermostaat te geven zodat de temperatuur per kamer kan worden geregeld.

Geschikte ontvangers

De ELB-BPT010 thermostaat kan worden aangesloten op maximaal 1 ontvanger en werkt samen met de ELB-BPT001 inbouw ontvanger, de ELB-BPT002 opbouw ontvanger en de ELB-BPT003 draadloze plug-in ontvanger.

Specificaties ELB BT010 draadloze thermostaat

 • Koppelbaar met: BPT001 BPT002 BPT003 ontvangers
 • Spanning: 2x 1,5V AAA alkaline batterijen (niet meegeleverd)
 • Beveiligingsklasse: IP20
 • Hysterese: 0,4
 • Nauwkeurigheid: ca. 0,5
 • Operationele temperatuur range: 5 °C tot +39°C
 • Garantie: 2 jaar
 • Levensduur batterij: ca. 5 jaar
 • Kleur: Wit
 • Frequentie: 433,92 MHz
 • Meting temperatuur: Interne sensor
 • Vermogen: 1000 Watt
 • Capaciteit: Max 18 m2
 • IP Waarde: IP 44
Lees meer Lees minder

Product informatie

De ELB-BPT010 thermostaat kan worden aangesloten op maximaal 1 ontvanger en werkt samen met de ELB-BPT001 inbouw ontvanger en de ELB-BPT003 draadloze plug-in ontvanger.

-snelle verandering van de gewenste temperatuur met het wiel
-nachtverlaging – knop voor snelle nachtverlaging (automatische verlaging met 3 °C gedurende 8 uur)
-vorstbescherming (3 °C)


Eigenschappen

Merk Elbock
Montage Opbouw – Vrijstaand
Voeding AA-batterijen
Vorstbeveiliging Ja
Frequentie 433,92 Mhz
Handmatige overbrugging Ja
Garantie 2 jaar
Afmeting (mm) 81 x 81 x 25
LCD scherm Nee
Bescherming     IP20
Programmeerbaar Nee
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.