Alkari ITC thermostaat
Producten/Thermostaten/Alkari ITC thermostaat

Alkari ITC thermostaat

179,00Incl BTW147,93Excl BTW

Aantal
 • Voor Alkari ITC Infraroodpanelen
 • Draadloos
 • Eenvoudige installatie

Omschrijving

Alkari ITC thermostaat

De draadloze Alkari ITC thermostaat is alleen geschikt voor de bediening van Alkari ITC infrarood verwarmingspanelen! Deze infraroodpanelen zijn voorzien van een ingebouwde ITC ontvanger waarmee de Alkari ITC thermostaat draadloos kan worden verbonden.

Met een Alkari ITC thermostaat heb je een degelijke digitale bediening en kan je tot 7 dagen per week, maximaal 4 temperatuurzones per dag instellen. Op die manier is de thermostaat van dag-tot-dag of in blokken van maandag t/m vrijdag, zaterdag t/m zondag of van maandag t/m zondag programmeerbaar op tijd en temperatuur.

Om de bediening compleet te maken heeft een Alkari ITC thermostaat 2 extra standen. MAN waarin de thermostaat handmatig bedient kan worden en HOLIDAY waarin de thermostaat het ingestelde programma tijdens de vakantie volgt.

Bovendien werkt de Alkari ITC thermostaat volledig draadloos, zodat u geen complexe bedrading hoeft aan te leggen en profiteert van optimaal gebruiksgemak.

In totaal kun je op 1 Alkari ITC thermostaat 15 Alkari ITC panelen aansluiten. Voor het beste comfort en energiezuinig gebruik is het advies om iedere kamer afzonderlijk te bedienen met een eigen thermostaat.

Alleen geschikt voor Alkari ITC panelen!

Deze thermostaat werkt alleen samen met Alkari ITC panelen met geïntegreerde ITC ontvanger.

Technische kenmerken

 • Mhz : 433 Mhz
 • Instelbare temperatuur : +5°C tot +30°C
 • Bescherming : IP20
 • Programma’s : Handmatig, Vakantiemodus, Weekprogramma (4 temp)
 • Functies : Adaptieve starttechnologie, Kinderslot, Open raam detectie
 • Fabrieksgarantie : 2 jaar
 • Merk : Alkari
 • Montage : Opbouw
Lees meer Lees minder

Product informatie

De draadloze thermostaat Alkari – ITC is alleen geschikt voor de bediening van Alkari ITC infrarood verwarmingspanelen. De Alkari ITC thermostaat heeft een digitale bediening en kan tot 7 dagen per week, maximaal 4 temperatuurzones per dag opslaan. Hierdoor is de thermostaat van dag-per-dag of in blokken van maandag-vrijdag, zaterdag-zondag, maandag-zondag programmeerbaar.

In totaal kun je op 1 Alkari ITC thermostaat 5 Alkari ITC panelen aansluiten. Voor het beste comfort en energiezuinig gebruik is het advies om iedere kamer afzonderlijk te bedienen met een eigen thermostaat.

Open raam detectie
Adaptieve starttechnologie
Vakantiemodus
Kinderslot


Eigenschappen

Merk Alkari
Montage Opbouw – Vrijstaand
Voeding AA-batterijen
Frequentie 433 Mhz
Garantie 2 jaar
Afmeting (mm)118x95x27  150 x 150 x 5
LCD scherm Ja
Afmeting (mm) 118x95x27
LCD scherm Ja
Instelbare temperatuur   +5°C tot +30°C
Communicatie bereik 30 meter
Programmeerbaar Ja
Bescherming IP20
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.