Renoveren met infraroodpanelen

Renoveren met infraroodpanelen

Het is zover, je gaat je bedrijfspand of woning verbouwen. Je zoekt een gasloze en duurzame oplossing voor het verwarmen of bijverwarmen van het pand. Verwarming op fossiele brandstof is duur en zal in de toekomst verdwijnen. Een renovatie is een goed moment om over te stappen op een elektrische kachel en op zonne-energie.

Steeds meer mensen kiezen voor een milieuvriendelijke en rendabele oplossing voor een verwarmingssysteem in huis. Infraroodpanelen worden populairder omdat ze gemakkelijk door iedere doe-het-zelver te monteren zijn. Ze nemen weinig ruimte in, verbruiken minder energie dan een cv-installatie en zorgen voor een gezonder klimaat in huis. Genoeg redenen om uit te zoeken of infraroodpanelen ook bij jou passen.

 

Het zonnetje in huis

Infraroodpanelen geven gerichte stralingswarmte af op een specifiek object. Dit kan zijn je vloer, de bewoners, huisdieren of een bepaald meubelstuk. Ze verwarmen niet de lucht in de ruimte, maar zeer lokaal een object. Hierdoor blijft de lucht in de ruimte schoner en vrij van dwarrelend stof en bacteriën. De directe warming van de infraroodstraling houdt muren en vloer droog en schimmelvrij. Stralingswarmte voelt zeer aangenaam aan. Alsof het zonnetje schijnt op je lichaam, maar zonder uv-straling en licht. Ze zijn dus ongevaarlijk.

 

Verwarming voor het hele huis

Het is mogelijk om als hoofdverwarming je huis te verwarmen met alleen infraroodpanelen. Vooral goed geïsoleerde huizen zijn hiervoor geschikt. De kans op warmteverlies is in deze huizen zeer klein waardoor het rendement van de infraroodpanelen hoog is. Vooral in combinatie met zonnepanelen is dit een aantrekkelijke oplossing. Infraroodpanelen gebruiken minder energie dan een traditionele cv-installatie. Wanneer je de stroom van je zonnepanelen gebruikt, heb je de meest goedkope oplossing om je woning te verwarmen.

 

Bijverwarming

Kies je liever voor een warmtepomp of ander conventioneel verwarmingssysteem, dan zijn infraroodpanelen een prima oplossing als bijverwarming in individuele ruimten. Ideaal op plekken in huis waar geen radiator hangt of waar de omgevingstemperatuur laag is. Denk aan de zolder, garage of je werkplek. Op die specifieke plekken kun je infraroodpanelen ophangen zodat de temperatuur toch behaaglijk is. Of op een plek waar je kortere tijd verblijft en je niet de hele tijd verwarming nodig hebt. In de badkamer bijvoorbeeld.

 

Eenvoudig zelf te monteren

Vergeet het infrezen en aanleggen van (gas)leidingen, het aansluiten van een boiler en grote onderdelen die veel ruimte innemen. Infraroodpanelen hang je gemakkelijk zelf op. Ze zijn licht van gewicht dus geen zware radiator nodig. Of aansluiting op het waternet. Met handige beugels bevestig je het paneel op het plafond of aan de muur. Het enige waar je op moet letten is een stopcontact in de buurt. Na het monteren werk je netjes het snoertje weg en download je de slimme app. Zodra je het paneel aanzet, straalt hij snel directe warmte af.

Bovendien zijn infraroodpanelen vele malen goedkoop tegenover de investering van een warmtepomp of het aanleggen van een centraal verwarmingssysteem op gas. Hiervan zijn de materiaalkosten, installatiekosten en de kosten in gebruik hoger dan infraroodpanelen.

 

De beste plek voor een paneel

Wanneer je zelf het paneel ophangt is het belangrijk dat je de juiste plek kiest. Of overleg dit met de aannemer die de renovatie doet van jouw huis. Een infraroodpaneel straalt warmte uit naar voren. Wanneer het paneel geblokkeerd wordt door bijvoorbeeld meubelstuk of openstaande deur, dan zal de warmte niet het object bereiken.

Plaats het paneel ook niet boven of onder een raam. Glas neemt geen warmte op en stoot kou af, waardoor de stralingswarmte van het infraroodpaneel snel afkoelt. Zonde van de energie. De beste plek is aan het plafond en iets hoger aan een binnen- of buitenmuur.

 

Ga jij binnenkort renoveren of verbouwen?

En heb je interesse in verwarming met infraroodpanelen? Onze medewerkers staan je graag te woord voor al jouw vragen. Infraroodpaneel.nl is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-12.00 en 13.00-17.00 uur op telefoonnummer 020-4402266.

Voor vragen kun je ook een e-mail sturen naar info@infraroodpaneel.nl. Of maak gebruik van onze chatfunctie op www.infraroodpaneel.nl.

Renoveren met infraroodpanelen