Infraroodpanelen in bestaande woning

Infraroodpanelen in een bestaande woning

Wil jij jouw bestaande woning verduurzamen? Gasloos verwarmen is een hot topic tegenwoordig. De energieprijzen stijgen de pan uit en we zijn op zoek naar goedkopere alternatieven. Duurzaam, voordeliger voor onze portemonnee en comfortabel. Dan kom je al gauw uit bij infrarood verwarming of een elektrische kachel.

Met infrarode straling verwarm je een specifiek object in een ruimte. Het is een goedkoper en behaaglijker alternatief dan het verhogen van de temperatuur via de thermostaat. Een radiator staat de hele dag aan om de ruimte warm te houden. De ruimte is daardoor stoffig en de warmte stijgt omhoog. Daardoor krijg je alsnog koude voeten en met pech een droge keel. Een infraroodpaneel warmt gericht en snel een specifiek object op. Daarmee verlies je geen energie en is jouw koude lijf in mum van tijd lekker opgewarmd.

 

Voelt als zonnewarmte

Stralingswarmte werkt hetzelfde als zonnewarmte, maar is ongevaarlijk. Alsof je verwarmd wordt door zonnestralen, maar dan wel vrij van Uv-straling en licht. Een paneel is gemaakt van metaal of glas en wordt bevestigd aan de muur of het plafond. Dit heeft als voordeel dat de achterkant geïsoleerd is.

De warmte straalt uit naar voren, waardoor er geen warmte verloren gaat. Denk aan je bureau in je werkkamer, de badkamer of een ruimte waar (nog) geen andere verwarmingsbron aanwezig is. Bovendien hoeft hij de koude lucht niet continu te verwarmen, waardoor hij minder energie gebruikt dan een cv-ketel.

 

Gezond en duurzaam

Infraroodpanelen stralen geen schadelijke gassen uit en laat stof en huisstofmijt niet dwarrelen door de ruimte. Dit tegenstelling tot een traditionele radiator, die door het uitstoten van warme lucht zorgt voor een ongezonde atmosfeer in de ruimte.

Daarnaast zijn panelen duurzaam. Ze zijn energiezuinig en kosteneffectief. Vooral in combinatie met zonnepanelen of groene stroom. De kamer of het object is snel verwarmd met minder gebruik van energie dan bijvoorbeeld cv-verwarming. De warmte van de panelen kan goed verspreid worden door het strategisch plaatsen van de panelen.

 

Panelen in bestaande woning

Dat panelen alleen in goed geïsoleerde nieuwbouwhuizen geschikt zouden zijn, is niet juist. Het is ook mogelijk om ze als bijverwarming én hoofdverwarming in bestaande huizen te plaatsen. Bij oudere woningen kan het alleen wel nodig zijn om eerst goed te isoleren. Dit om warmteverlies van de panelen te voorkomen. Bij goed geïsoleerde bestaande huizen kunnen infraroodpanelen het hele huis verwarmen. Laat je goed voorlichten door een deskundige partij over de hoeveelheid panelen en wattage.

De panelen bevestig je eenvoudig als los element op de muur of het plafond. Het enige dat je daarna nog nodig hebt is een stopcontact. En een handige app waarmee je op een slimme manier de warmte reguleert.

 

Weten of jouw bestaande huis geschikt is voor onze panelen?

Onze medewerkers staan je graag te woord voor al jouw vragen.

Infraroodpaneel.nl is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 12.00 en 13.00-17.00 uur op telefoonnummer 020-4402266.

Voor vragen kun je ook een e-mail sturen naar info@infraroodpaneel.nl. Of maak gebruik van onze chatfunctie op www.infraroodpaneel.nl.

Infraroodpanelen in een bestaande woning