De energiekosten stijgen en je houdt de verwarming liever wat langer uit of zo laag mogelijk. Veel mensen zijn daarom op zoek naar alternatieven voor de energievretende centrale verwarming. Bijverwarming met infraroodpanelen is een ideale oplossing om de stookkosten laag te houden.
Of je jouw huis nou verwarmt met centrale verwarming, een gaskachel of elektrische warmtepomp, het kost allemaal veel geld. Wil je toch die frissere maanden een behaaglijke temperatuur in huis dan kan bijverwarming een ideale oplossing zijn. Je wilt niet je hoofdverwarmingssysteem voluit laten loeien, maar helemaal uitdraaien kan ook niet. Dat zou je woning te koud maken waardoor kans op vocht en schimmel groot is. Ideaal zou zijn om de thermostaat een paar graden lager te zetten en de ruimte waar je je bevindt bij te verwarmen met bijverwarming. Infraroodpanelen zijn dan een goedkope, duurzame en gezonde oplossing. Zij warmen een bepaalde plek snel op in een kortere tijd.
Wat zijn infraroodpanelen?
Infraroodpanelen geven stralingswarmte af. Dit voelt als een warme zon zonder uv-straling of verlichting. De warmtestraling is specifiek gericht op een bepaald object. Denk aan de mens, muur of meubelstuk. Hierdoor ontstaat er geen warmteverlies en ruimtes zonder radiator worden desondanks behaaglijk warm. Infraroodpanelen werken op elektriciteit, dit in tegenstelling tot een cv-verwarming die op fossiele brandstof werkt.
Wanneer infraroodpanelen als bijverwarming?
In de winter kunnen bepaalde ruimtes waar je kort verblijft onaangenaam koud worden. Denk aan de badkamer, je studeerkamer, de zolder, de veranda of je schuur. Vaak zijn in deze ruimtes geen radiatoren aanwezig. Dan is bijverwarming met infraroodpanelen zeer geschikt.
Lekker de warmte in je rug als je aan het werk bent. Of vanaf het plafond op je voeten als je je favoriete film kijkt op de bank. Als extra verwarming tijdens het klussen in de schuur. De mogelijkheden van bijverwarming met infraroodpanelen zijn eindeloos.
Kostenverlagend
In deze tijden van hoge energiekosten is het geruststellend om te weten dat er een mogelijkheid is om de energiekosten laag te houden. Infraroodpanelen kennen geen opwarmfase. Je zet het paneel aan en hij levert direct warmte. Dat is gunstig voor jouw portemonnee. In combinatie met zonnepanelen wordt het energieverbruik nog lager en bespaar je op onnodige en dure energiekosten. Infraroodpanelen zijn ook nog eens beter voor het milieu, want er wordt immers geen gebruik gemaakt van fossiele brandstof. Het enige dat je nodig hebt is een stopcontact.
Ontwerp infraroodpanelen
Infraroodpanelen worden gemaakt van metaal of glas. Standaard wordt hij geleverd als vierkant of rechthoekig, wit paneel. Ruimtebesparend en onopvallend geïntegreerd in jouw interieur. Maar tegenwoordig zijn ze ook verkrijgbaar als decoratieve fotoverwarmer, spiegel of in elke gewenste kleur.
De voordelen van bijverwarming met infraroodpanelen op een rijtje
- Infraroodpanelen zijn energiezuinig.
- Leveren direct warmte, zonder opwarmfase.
- Hebben geen onderhoud nodig.
- Nemen weinig plek in en zijn gemakkelijk te monteren.
- Geen voorbereidende werkzaamheden nodig. Stekker in het stopcontact en klaar.
- Geschikt voor mensen met huisstofallergie.
- Voor een gezond klimaat in huis.
Deskundig advies
Laat je bij de aanschaf van infraroodpanelen goed voorlichten over infraroodpanelen als bijverwarming in jouw huis. De adviseur weet precies hoeveel wattage je nodig hebt, waar je de panelen het beste kan ophangen en welke mogelijkheden er zijn. Met deskundig advies voorkom je dat je panelen koopt met een te hoog wattage, waardoor onnodig energie gevraagd wordt. Of te kleine panelen, waardoor de ruimte niet behaaglijk warm wordt.
Meer weten?
Heb jij interesse in de aankoop van infraroodpanelen? Onze medewerkers staan je graag te woord voor de mogelijkheden en al jouw vragen. Infraroodpaneel.nl is telefonisch bereikbaar op werkdagen van 09.00-12.00 en 13.00-17.00 uur op telefoonnummer 020-4402266.
Voor vragen kun je ook een e-mail sturen naar info@infraroodpaneel.nl. Of maak gebruik van onze chatfunctie op www.infraroodpaneel.nl.