Het installeren van je infrarood paneel

Infraroodpanelen als bijverwarming

Het installeren van infrarood panelen in je huis is een eenvoudige klus voor mensen met enige doe-het-zelfkennis. We leggen je graag uit hoe je deze panelen aan de muur of het plafond bevestigt, waar je ze het beste kunt plaatsen en of je een elektricien nodig hebt voor het aansluiten van het infrarood paneel. Daarnaast zijn de gebruiksaanwijzingen voorzien van een handige checklist om je op weg te helpen met de installatie van je infrarood paneel. Dat is de service van Infraroodpaneel.nl!

De juiste plaats voor het aansluiten van je infrarood paneel

Bij het installeren van infrarood panelen is de juiste plaatsing cruciaal. Ze hebben een elektriciteitsaansluiting nodig in de ruimtes die ze moeten verwarmen. Richt de panelen als bijverwarming op de meest gebruikte delen van je kamer, zoals zithoeken, om optimaal van de warmte te genieten. Dit helpt ook bij het efficiënt aansluiten van het infrarood paneel.

Voor grotere ruimten geldt hetzelfde principe, maar zijn vooral plafond gemonteerde infrarood panelen een slimme keuze. Ze bieden een brede spreiding van warmte, ideaal voor grotere kamers. Het infrarood panelen laten installeren door professionals is ook een optie, vooral voor complexere configuraties.

Infraroodpanelen laten installeren aan de muur of het plafond

De beste manier om een infrarood paneel te monteren, is aan het plafond, voor een onbelemmerde warmteverspreiding door de hele ruimte. Als plafondmontage niet mogelijk is, zijn de muren een prima alternatief voor het monteren van het infrarood paneel.

De installatie van de infrarood panelen kun je goed zelf doen. Ze worden geleverd met een montageset, beugels en instructieboekje. Voor het installeren van meerdere infrarood panelen is het raadzaam een vakman in te schakelen om een juiste verdeling van het vermogen en eventueel extra aansluitingen in de meterkast te voorzien. Het aansluiten van infrarood panelen is met de meegeleverde instructies eenvoudig te doen.

Infraroodpaneel monteren in een badkamer of vochtige ruimte

Laat het ophangen van infrarood panelen in vochtige ruimtes over aan een elektricien, zodat je zeker weet dat de installatie veilig is. Onze infraroodpanelen hebben minimaal een IP44-waarde, wat ze geschikt maakt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Het installaleren van infrarood panelen vochtige ruimtes vereist speciale aandacht omdat de aansluiting goed en veilig moet gebeuren.

Aanvullend advies om je infrarood paneel te installeren:

  • Heb je meer vragen over het installeren van infraroodpanelen? Lees in onze kennisbank meer uitgebreide artikelen of bekijk de video’s op ons YouTube kanaal.
  • Klaar om je infrarood paneel aan te schaffen? Bezoek onze webshop voor ons assortiment aan A-merk infraroodpanelen.
  • Toch nog twijfels of advies nodig voor het aansluiten van het infrarood paneel? Vul ons offerteformulier in en wij voorzien je van persoonlijk advies op maat.
Infraroodpanelen in een bestaande woning