FAQ: Infrarood verwarming

Hoe werkt infrarood verwarming?

Infrarood verwarming werkt op basis van infrarode straling, een vorm van elektromagnetische straling net buiten het zichtbare lichtspectrum. Deze stralen verwarmen direct objecten en personen in de ruimte, in plaats van de lucht zelf. Wanneer deze objecten de straling absorberen, geven ze warmte af, wat zorgt voor een aangenaam en natuurlijk warmtegevoel.

Wat is het verbruik van infrarood
verwarming?

Het verbruik van infrarood verwarming hangt af van verschillende factoren, zoals de grootte van de ruimte, isolatie en het specifieke model van het paneel. Over het algemeen is infrarood verwarming efficiënter dan conventionele verwarmingssystemen omdat het direct objecten verwarmt en niet de lucht, waardoor minder energie verloren gaat.

Hoe werkt een infrarood paneel?

Een infrarood paneel bestaat uit een verwarmingselement dat elektriciteit omzet in infrarode straling. Wanneer het paneel wordt ingeschakeld, begint het infrarode stralen uit te zenden die direct objecten en mensen in de ruimte verwarmen. Door hun ontwerp en werking zijn infraroodpanelen vaak dun, stijlvol en kunnen ze zowel aan muren als plafonds worden gemonteerd.

Hoeveel Watt gebruikt een infrarood verwarming?

Het wattage van een infrarood verwarming varieert op basis van het formaat en het model. Kleine panelen voor bijvoorbeeld badkamers kunnen rond de 300-600 Watt gebruiken, terwijl grotere panelen voor woonruimtes kunnen variëren van 800 Watt tot 1200 Watt of meer. Het is belangrijk om het juiste wattage te kiezen op basis van de grootte van de te verwarmen ruimte.

Wat zijn de voordelen van infrarood panelen?

Infrarood panelen bieden verschillende voordelen:
1. Gemakkelijk verwarmen: eenvoudig installeren en geen onderhoud.
2. Aangenaam verwarmen: aangenaam en gericht waar u het wilt.
3. Gezond en veilig verwarmen: zonder gas en brandgevaar.
4. Smaakvol verwarmen: prachtig design voor elke ruimte.
5. Duurzaam verwarmen: energiezuinig en duurzaam met groene stroom.

Waarom kiezen voor infrarood verwarming?

Infrarood verwarming biedt een combinatie van efficiëntie, esthetiek en functionaliteit. Met de mogelijkheid om ruimtes snel te verwarmen, lagere operationele kosten en een modern design, zijn infraroodpanelen een uitstekende keuze voor zowel huiseigenaren als bedrijven die op zoek zijn naar een duurzame en effectieve verwarmingsoplossing.

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.