Ecaros glas wit
Producten/Ruimte/Badkamer/Ecaros glas wit

Ecaros glas wit

×

Ruimte berekenen

Neem contact op voor persoonlijk advies

Afmetingen ruimte in meters
Kubieke meters: ?
Isolatie
Type ruimte

Vanaf 575,00Incl BTW475,21Excl BTW

Wattage
Wissen

Vaak samen gekocht

Draadloze programmeerbare thermostaat met draadloos relais Salus RT510SR RF

Draadloze programmeerbare thermostaat met stekker ontvanger Salus RT510SPE-RF

Aantal
  • 36 maanden fabrieksgarantie
  • Duitse topkwaliteit
  • ESG veiligheidsglas met een dikte van 5 mm

Omschrijving

Het Ecaros infrarood verwarmingspaneel heeft en strak design van glas. In combinatie met de witte glas ontstaat een luxueuze uitstraling. Naast deze standaard glanzend wit glas panelen kun je ook kiezen voor Satijnwit (mat glas). Deze verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende vermogens en afmetingen, zo is er altijd een die in staat is om jouw kamer van een aangename warmte te voorzien. Benieuwd welk vermogen je nodig hebt voor jouw kamer? Met de vermogenscalculator bepaal je welke en hoeveel panelen je nodig hebt.

Ecaros infrarood verwarmingspaneel glas is extra duurzaam. Deze panelen staan bekend om de minimale CO2-uitstoot. Bovendien is het hittebestendige veiligheidsglas zeer eenvoudig te reinigen, wat de verwarmingspanelen ook geschikt maakt voor jouw keuken of badkamer. De panelen zijn voorzien van universele ophangbeugels. Hoewel ze in de basis zijn bedoeld voor plaatsing aan de muur, is het ook mogelijk om ze hiermee aan het plafond te hangen. Het is dan wel belangrijk om dan ook de meegeleverde glasklemmen op het paneel te plaatsen. Verder heb je de keuze tussen een horizontale of verticale bevestiging. Met de inbegrepen boormal is het monteren een makkelijke opgave!

Om deze infraroodpanelen optimaal te gebruiken, adviseren we om ze aan te sturen met een thermostaat. Hiermee stel je eenvoudig je gewenste temperatuur in. Kies jij bijvoorbeeld voor 21 graden? Dan zorgt het systeem er automatisch voor dat de panelen warmer worden wanneer de temperatuur lager is en afkoelen als die hoger is. Dat zorgt niet alleen voor een prettig klimaat, maar maakt de panelen ook extra zuinig.

Deze glazen infraroodpanelen van Ecaros zijn gemaakt van ESG veiligheidsglas met een dikte van 5 mm. Hierdoor is het glas extra sterk en is de kans op breken klein. Mocht er toch een breuk plaatsvinden, dan ontstaan er bij ESG zekerheidsglas stompe splinters in plaats van scherpe. Bovendien hebben de panelen afgeronde hoeken en zijn ze hitte-, kras- en zuurbestendig. Dat is nog eens een veilige verwarming!

Lees meer Lees minder

Product informatie

Om de Ecaros glas wit infrarood verwarmingspanelen zo efficiënt mogelijk te laten functioneren gebruik je het beste een thermostaat of temperatuur gestuurd domotica systeem. Naast o.a. een tijdsinstelling, kunnen infrarood verwarmingspanelen met een thermostaat of domotica systeem namelijk temperatuur geschakeld worden. Dit houdt in dat het infrarood verwarmingspaneel automatisch wordt uitgeschakeld wanneer de ingestelde temperatuur bereikt wordt.
Daalt de temperatuur weer, dan schakelt het paneel vanzelf weer aan. Op deze manier werkt het infrarood verwarmingspaneel het meest energiezuinig en duurzaam.

Ecaros glas wit infrarood verwarmingspanelen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Afhankelijk van de eigenschappen en afmetingen van de ruimte kun je met behulp van de infrarood vermogen calculator het benodigde vermogen inschatten. Het kan in grote ruimtes noodzakelijk zijn om meerdere infrarood verwarmingspanelen in één ruimte geplaatst moeten worden om voldoende vermogen te verkrijgen.

De panelen zijn voorzien van universele ophangbeugels. Hoewel ze in de basis zijn bedoeld voor plaatsing aan de muur, is het ook mogelijk om ze hiermee aan het plafond te hangen. Het is dan wel belangrijk om dan ook de meegeleverde glasklemmen op het paneel te plaatsen. Verder heb je de keuze tussen een horizontale of verticale bevestiging. Met de inbegrepen boormal is het monteren een makkelijke opgave!


Eigenschappen

Merk Ecaros
Materiaal Glas
Afwerking Glas Kristal
Kleur RAL 9016
Soort gebruik Hoofdverwarming – Zone verwarming – Bijverwarming
Soort ruimte  Woonruimte, Badkamer (zone 3)
Paneel temperatuur 115 °c
Temperatuur achterkant 50 graden
Wand/plafond afstand 25 mm
Soort warmtestraling            10.000 nanometer/IR-C lange golf 
Montage Plafond – Wand – Vrijstaand optie
Vochtbescherming IP44 – plensdicht
Aansluitkabel 190cm, 3 aderig met geaarde stekker
Productieland Duitsland
Fabrieksgarantie 36 maanden fabrieksgarantie
Boormal meegeleverd Ja
Temperatuur regeling Externe thermostaat, optioneel leverbaar
Meer eigenschappen

Veelgestelde vragen

Een infraroodpaneel is een verwarming die in de praktijk geen problemen oplevert. Het heeft geen bewegende onderdelen en vraagt geen periodiek onderhoud. Dat zie je terug in de lange fabrieksgaranties. Omdat wij alleen infraroodpanelen van gerenommeerde fabrikanten verkopen ben jij verzekerd van een zuinige verwarming die lang mee gaat. De levensduur van infraroodpanelen is afhankelijk van het gebruik. Als hoofdverwarming in constant gebruik, zal de levensduur korter zijn dan bij gebruik als bijverwarming. Gemiddeld is een levensduur van 15 tot 20 jaar zeker haalbaar.

Infraroodpanelen zijn met afstand het voordeligste alternatief voor de vervanging van een centrale verwarming op aardgas. Naast de extreme hoge aanschafkosten en benodigde bouwkundige aanpassingen van een warmtepomp, zijn de kosten voor het plaatsen van een warmtepomp ook erg hoog. De aanschafprijs van infraroodpanelen is vele malen goedkoper en de montageprijzen zijn in vergelijking laag.

Als je infraroodpanelen gebruikt als een hoofdverwarming waarbij je alle kamers verwarmd met panelen, is het verstandig om iedere kamer te voorzien van een eigen slimme thermostaat. Die thermostaat meet de luchttemperatuur in de kamer, en zorgt dat de infraroodpanelen op het juiste moment stralingswarmte afgeven. Zo krijg je comfortabele ruimtetemperatuur en bedien je iedere kamer apart. Op die manier voorkom je onnodige kosten en vergoot je het wooncomfort. De thermostaten kun je handmatig bedienen of via een app op je telefoon.

Jazeker, infraroodpanelen kun je bedienen met een app op je telefoon. Het is afhankelijk van de thermostaat die je kiest. In onze webshop kun je kiezen uit verschillende thermostaten met een WiFi app. Die thermostaten kun je handmatig bedienen op de thermostaat maar ook volledig via een app. Vaak kun je daarmee ook het energieverbruik bekijken en comfort instellingen programmeren. Mocht de WiFi op enig moment niet werken, kan het systeem blijven functioneren maar kan de thermostaat niet meer worden bediend op de app.

Andere suggesties…

Hulp nodig?

Neem contact met ons op

Zo snel mogelijk reactie op al uw vragen.